Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:4Stav série 1:2Plzeň otáčí vývoj série, vítězství v Olomouci jí vystřelil Moravčík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mertl 0 : 1
10. Strapáč 1 : 1
26. Hollweg 1 : 2
28. Gulaš 1 : 3
31. Irgl 2 : 3
40. Ostřížek 3 : 3
52. Moravčík 3 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Plzně zvítězili ve třetím utkání čtvrtfinále extraligy v Olomouci 4:3 a v sérii na čtyři vítězství vedou na zápasy 2:1. Indiáni v utkání třikrát vedli, houževnatí Kohouti stačili dvakrát vyrovnat. Plzni výrazně k úspěchu pomohl jednou brankou a dvěma asistencemi obránce Michal Moravčík, v olomouckém týmu si gól a asistenci připsal Zbyněk Irgl. Čtvrtý duel je na programu v úterý opět v Olomouci a začne v 17:20.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ryan Hollweg z Plzně a František Skladaný z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Olomouce se vrátil po jednozápasové přestávce druhý nejproduktivnější hráč play off Strapáč a také Káňa, kteří nahradili Mráze s Mataiem. V týmu hostů nastala jediná změna ve čtvrtém útoku, kde poprvé do play off zasáhl Kubalík místo Kodýtka.

Oboustranně bojovný duel v úvodu přerušila na více než deset minut výměna plexiskla, které nevydrželo před trestnou lavicí tvrdou srážku domácího Strapáče s Hollwegem. Oba týmy po dobu opravy zamířily do šaten.

Po návratu na led otevřeli skóre v 10. minutě plzeňští hokejisté. Mertlovu střelu od modré čáry lehce tečoval obránce Vyrůbalík a brankář Konrád už na změnu letu kotouče nezareagoval. O pouhých 54 sekund později ale Kohouti srovnali skóre. Irgl z prostoru za brankou našel volného Strapáče, jenž trefil padajícího obránce soupeře a od jeho zad puk zaplachtil do sítě.

Škodovka dostala v úvodu druhé třetiny soupeře pod tlak, který také vyjádřila dvěma góly. V 26. minutě vložil do střely Jakuba Kindla hůl aktivní Hollweg a a o dvě minuty později přidal třetí branku Gulaš. Náskok Indiány ukolébal, polevili v důsledném bránění a bojovné Hanáky nastartoval gól v 31. minutě.

Brankář Konrád rozehrál kotouč do rohu kluziště Staňkovi, který našel křížným pasem ve středním pásmu najetého Irgla a ten po sólovém úniku překonal Svobodu. Před koncem druhé třetiny potrestal chybu v rozehrávce hostů Ostřížek vyrovnávacím gólem.

V závěrečné třetině Plzeň vytěžila z útočného pojetí více. Hanáky dlouho držel brankář Konrád, kterého překonal až v 52. minutě tvrdou střelou Moravčík. Olomouc se ještě v závěrečných dvou minutách snažila při power play vyrovnat, potřetí se jí to už ale nepodařilo. Plzeň venku vyhrála šestý z posledních osmi zápasů.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Strapáč (Irgl), 31. Irgl (Staněk, Konrád), 40. Ostřížek - 10. Mertl (Moravčík), 26. Hollweg (J. Kindl, T. Kubalík), 28. Gulaš (Moravčík, Mertl), 52. Moravčík (Kracík, Kadlec). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Tošenovjan, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, J. Galvas, L. Galvas, Houdek - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa II - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kratěna, Stach - Kantner, Kracík, D. Kindl - T. Kubalík, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice