Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:1Litvínov si v úvodu baráže poradil s Karlovými Vary. Hvězdou byl Hübl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hübl 1 : 0
29. Matoušek 2 : 0
42. Jánský 3 : 0
49. Gríger 3 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zvítězili v úvodním utkání baráže o extraligu nad Karlovými Vary 3:1. Severočeši vedli v duelu už o tři branky, až poté dovolili soupeři kosmeticky korigovat výsledek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovská radost. Michal Trávníček, Tomáš Matoušek a Ivan Řehoř z Litvínova se radují z gólu v utkání s Karlovými Vary v baráži o hokejovou extraligu.

Článek
Fotogalerie

Litvínov, který od titulu v roce 2015 bojuje v baráži už podruhé, vlétl do první utkání aktivně. Již po dvaceti vteřinách prověřil Novotného ranou z první Hanzl. Ve druhé minutě se už Verva radovala. Při Podlipnikově vyloučení našel Mikúš křížným pasem na pravém kruhu Hübla, který pohotově otevřel skóre.

Domácí byli aktivnější i nadále. Lukeš zpoza branky nabil Hüblovi, jenž tentokrát zblízka nedokázal zamířit přesně. Další litvínovskou příležitost zlikvidoval Novotný, na kterém ztroskotal Lukeš. Karlovarští se osmělili až v polovině úvodní části, kdy Petráska prověřil bombou od modré čáry Rachůnek. Hosté poté hru vyrovnali, ale skóre se jim v první třetině vyrovnat nepodařilo.

Do druhé části vstoupili aktivněji. Stloukal ranou z levého křídla prověřil Petráska, který musel zakročit ramenem. Na druhé straně nabil Hübl Jánskému, na toho zívala prázdná branka, domácí útočník ale nabídnutou šanci neproměnil.

Ve 27. minutě Kovačevič ranou od modré čáry provětral Petráskovy betony a z dorážky se marně pokoušel o vyrovnání Stloukal. Poté se z čista jasna prosadili Severočeši podruhé. Matoušek pohotově vystřelil a zblokovaný pokus si nešťastně srazil do vlastní branky útočník Tuominen.

Naděje hostů na úspěch ještě více klesly v 42. minutě, kdy se Jánský prosadil po chybě Krejčího. Západočeši se nevzdali a opět se vrhli do útoku. V 49. minutě Gríger zůstal nikým nehlídaný před Petráskem, jemuž umístěnou ranou pod horní tyčku sebral čisté konto. Domácí si už ale ve zbytku utkání náskok pohlídali.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. V. Hübl (J. Mikúš, F. Lukeš), 29. Matoušek, 42. Jánský (V. Hübl) - 49. Gríger (Skuhravý). Rozhodčí: Hejduk, Kika - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. Diváci: 5342.
Litvínov: Petrásek - Šesták, Frolo, Sörvik, Baránek, Gula, Z. Sklenička - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Karlovy Vary: F. Novotný - Podlipnik, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Gríger, Skuhravý, Osmík - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: