Hlavní obsah

Atletka Ohuruoguová bojuje proti doživotnímu olympijskému trestu

LONDÝN

Úřadující mistryně světa v běhu na 400 metrů Christine Ohuruoguová se odvolala k Britské olympijské asociaci (BOA) proti svému doživotnímu trestu za porušení dopingových pravidel. Třiadvacetiletá nigerijská rodačka reprezentující Británii v pondělí vypovídala před komisí zhruba tři a půl hodiny, verdikt se podle agentury AP dá očekávat do konce roku.

Článek

Ohuruoguová triumfovala koncem srpna v Ósace na světovém šampionátu na hladké čtvrtce jen několik týdnů poté, co si odpykala roční trest za to, že mezi říjnem 2005 a červencem 2006 zmeškala tři mimosoutěžní dopingové testy. Podle pravidel národního olympijského výboru nesmí britský sportovec po porušení dopingových pravidel už nikdy startovat na OH.

"Neočekávám verdikt hned, ale doufám, že to dopadne dobře," řekla novinářům Ohuruoguová, jež touží reprezentovat příští rok v Pekingu a především v roce 2012 ve svém domovském Londýně.

Optimismus atletky i jejího právního zástupce je založen na precedentech jiných sportovců, kteří se svým odvoláním proti doživotnímu trestu uspěli. Národní olympijský výbor už zrušil suspendaci triatlonistovi Timu Donovi i judistovi Peteru Cousinsovi, kteří se provinili stejně jako Ohuruoguová.

Reklama