Hlavní obsah

Drsný karambol. Němka letěla po hlavě do příkopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O kolize a karamboly nebývá v závodech na 3000 metrů překážek nouze, ale ten, jaký předvedla v rozběhu mistrovství světa v Eugene Němka Lea Meyerová se často nevidí. Do vodního příkopu za jednou z překážek po škobrtnutí letěla po hlavě. Naštěstí se dokázala oklepat a závod ještě dokončit, byť na postup musela zapomenout.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Němka Lea Meyerová měla nehodu na vodním příkopu v rozběhu na 3000 m překážek.

Článek
Fotogalerie

EUGENE (od našeho zpravodaje) – Fotografové dobře vědí, proč se na závody ve stýplu staví právě za vodní příkop, který přináší často spektakulární scény. Tentokrát mohli pořídit snímky Meyerové, jak po hlavě letí do vody.

„Dostala jsem se moc blízko překážce, věnovala jsem pozornost ostatním místo sobě. Hloupě jsem pak zavadila o břevno,“ vytýkala si po závodě, který dokončila zcela promočená. A to sobotní dopoledne v Eugene nebylo zdaleka tak horké jako předchozí dny.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Lea Meyerová z Německa po pádu v rozběhu na 3000 m překážek.

„Musím říct, že to byl ten nejmenší problém,“ přiznávala německým novinářům, že horší jsou bolístky po těle. „Už to začínám cítit, dolní záda, stehno, nebylo to úplně nejhladší přistání,“ pousmála se.

K pádu navíc došlo hned v úvodu závodu, do cíle zbývalo ještě dva a půl kilometru… „Měla jsem v sobě dost adrenalinu, abych pokračovala, zvlášť když jsem věděla, že to byla moje chyba,“ přiznávala Meyerová. „Pořád jsem chtěla zaběhnout dobrý čas a ukázat se. I když jsem na sebe naštvaná,“ zlobila se. S časem 9:30,81 skončila osmadvacátá.

Reklama