Hlavní obsah

Místo závodnice pořadatelkou. Hejnové mítink láká i na Bábovo loučení

Praha

Semifinále evropského šampionátu v Berlíně bylo pro Zuzanu Hejnovou posledním letošním startem, kvůli bolavé achilovce se rozhodla sezónu předčasně ukončit. Na dráze se ale ještě objeví v roli pořadatelky a hlavní tváře, Kutná Hora bude v úterý hostit druhý mítink jejího HESU mítinku.

Foto: Ivana Roháčková

Překážkářka Zuzana Hejnová.

Článek

„Připravili jsme opravdu fajn program. Hobíci si vyzkouší atletiku, poměří vzájemně síly, anebo si jen zatrénují,” hlásí Hejnová, která bude závody na ploše i spolukomentovat.

První ročník mítinku se konal vloni, ozdobil ho fantastický čas překážkáře Petra Svobody 13,10 s ve smíšeném závodě. Jenže atletický svaz kvůli pochybnému měření výkon Svobody i Hejnové na 200 metrů překážek anuloval.

Letos se v Kutné Hoře představí výškařka Michaela Hrubá a sedmibojařka Kateřina Cachová, šesté ze srpnového mistrovství Evropy v Berlíně. Skákat bude ve společném závodě se ženami i olympijský medailista Jaroslav Bába, který po sezóně plánuje ukončit kariéru. „Na stadiónu budu závodit naposledy, spojení sil kluků a holek je zajímavý formát,“ těší se.

Program začíná v úterý v 16 hodin.

Reklama