Hlavní obsah

Schalke ve šlágru bundesligy prohrálo s Karlsruhe

BERLÍN/PRAHA

Fotbalisté Schalke nedokázali v sobotním utkání 9. kola německé bundesligy vstřelit gól. Souboj druhého celku tabulky se třetím Karlsruhe tak skončil vítězstvím hostů 2:0. Mistrovský Stuttgart překvapivě prohrál s Hannoverem 0:2, Hamburk s Davidem Jarolímem zvítězil v Bielefeldu 1:0. Ex-teplický Edin Džeko zařídil výhru Wolfsburgu 1:0 nad Rostockem.

Článek

Přestože týmy Schalke a Karlsruhe během osmi kol nastřílely 43 gólů, diváci v jejich vzájemném utkání na gól čekali 69 minut. K překvapení domácích příznivců ale inkasoval domácí gólman Neuer po střele Christiana Timma, který přidal i druhou trefu sedm minut před koncem.

Wolfsburg porazil Rostock 1:0 gólem Edina Džeka z 89. minuty, celý zápas odehrál Jan Šimůnek. Mistrovský Stuttgart si proti Hannoveru situaci zkomplikoval už v 7. minutě. Stoper Fernando Meira na brankové čáře rukou vyrazil střelu a byl vyloučený. Následnou penaltu proměnil Huszti, stejný hráč zvýšil v 50. minutě na konečných 2:0.

Hamburk, v jehož základní sestavě nastoupil český reprezentant David Jarolím, vyhrál v Bielefeldu 1:0. Vítěznému gólu kapitána hostí Rafaela van der Vaarta krátce po přestávce nezabránil ani stoper Kučera. Nizozemský fotbalista se trefil v sedmém utkání v řadě, čímž vyrovnal klubový rekord.

Brémy zvítězily v Duisburgu 3:1. Po gólu Jensena se proti bývalému klubu trefil domácí Ailton. Brazilský útočník nastoupil poprvé v základní sestavě. O výhře Werderu rozhodl zásah Sanoga, čtvrt hodiny před koncem byl domácím vyloučený záložník Georgiev, už předtím dostal červenou kartu jeho spoluhráč Caceres. V závěru pečetil výsledek Andreasen.

Berlínská Hertha remizovala s Chotěbuzí 0:0, domácí Pantělič v poslední minutě neproměnil penaltu. V brance Herthy udržel čisté konto Jaroslav Drobný. V neděli se kolo dohrává zápasem vedoucího Bayernu Mnichov s Norimberkem a duelem Frankfurt - Leverkusen. V pátek porazil Dortmund Bochum 2:1.

Německo - 9. kolo:
Bielefeld - Hamburk 0:1 (49. Van der Vaart), Duisburg - Brémy 1:3 (15. Ailton - 7. Jensen, 57. Sanogo, 87. Andreasen), Hertha Berlín - Chotěbuz 0:0, Schalke - Karlsruhe 0:2 (68. a 83. Timm), Stuttgart - Hannover 0:2 (7. z pen. a 52. Huszti), Wolfsburg - Rostock 1:0 (89. Džeko).

Reklama

Související témata: