Hlavní obsah

VIDEO: Močení, miliónová pokuta, vyloučení a ukradené brýle. Bláznivý Lehmannův týden nekončí

STUTTGART

Bláznivější týden snad ani veterán v bráně Stuttgartu Jens Lehmann prožít nemohl. Jako by nestačila pikantní scéna s močením v přímém přenosu ve středečním zápase Ligy mistrů, kritika, jíž zahrnul vedení klubu za to, že odvolalo trenéra Babbela a pokuta 40 000 eur, kterou za to dostal. V nedělním bundesligovém zápase v Mohuči všechno vyvrcholilo.

Foto: Johannes Eisele, Reuters

Gólman Stuttgartu Jens Lehmann (vlevo) stojí nad Aristide Bancem z Mohuče poté, co ho Lehmann fyzicky atakoval.

Článek

Možná, že ho stresuje pokuta 40 tisíc euro, kterou za kritiku klubového vedení dostal a odmítl zaplatit. Nebo jde prostě o jeden z nesčetných úletů čtyřicetiletého exreprezentačního gólmana německé reprezentace Jense Lehmanna, který je označován za největšího "enfant terrible" německého fotbalu.

Letošní Lehmannovy úlety
Leden - Po pohárové prohře s Bayernem (1:5) zkritizoval trenéra Babbela za špatnou přípravu a spoluhráče za mizerný výkon. Od vedení dostal pokutu 12 tisíc euro.
Únor - Při utkání s Hoffenheimem hodil Salihovičovu kopačku na horní síť své brány.
Září - Bez povolení se po prohře s Kolínem zúčastnil Oktoberfestu, za což ho vedení distancovalo na pohárový zápas v Lübecku.
Prosinec - Během zápasu Ligy mistrů s rumunským Urziceni cítil takové nutkání, že se během střetnutí v nepřerušené hře šel vymočit za vlastní bránu, kde ho samozřejmě sledovaly televizní kamery.
Prosinec - Zkritizoval vedení klubu, že podlehlo nátlaku stovky patnáctiletých puberťáků a vyhodilo trenéra Babbela, za což dostal pokutu 40 000 eur. To ovšem odmítl zaplatit.
Prosinec - V Mohuči se nechal minutu před koncem nesmyslně vyloučit, následovala penalta a po remíze dva ztracené body, které Stuttgart nutně potřebuje.

V neděli v Mohuči zase řádil. Na hřišti i potom při odchodu ze stadiónu. Nejprve vyrobil dvě minuty před koncem utkání zcela nesmyslnou penaltu, která připravila jeho Stuttgart o vítězství. Měl míč v náručí a nelíbilo se mu, že ho domácí útočník z Burkina Faso atakuje. Proto mu šlápl na nohu a ještě do něho strčil.

Bancé se zhroutil k zemi, sudí ukázal Lehmannovi červenou a nařídil penaltu, z níž Mohuč vyrovnala. „To nepopře, na nohu mu šlápl. Nebudu to ale komentovat, dokud si s Jensem o všem důkladně nepomluvím,“ reagoval sportovní ředitel Stuttgartu Horst Heldt, který dva dny před zápasem napařil gólmanovi chytajícímu poslední sezónu miliónovou pokutu (40 000 eur) za to, že se pustil do kritiky klubového vedení.

Brankář Stuttgartu Jens Lehmann (uprostřed) vidí od sudího červenkou kartu v závěru utkání proti Mohuči.foto: Reuters/Johannes Eisele

„Zbytečná scéna. Jako brankáře znám Lehmanna dobře, ale jako člověka málo,“ nechápal gólmanův zkrat nový trenér Stuttgartu Chirstian Gross.

Vyloučením ovšem nedělní Lehmannův příběh neskončil... Nejprve se pustil do strkanice s fotoreportérem, při odchodu ze stadiónu sebral jednomu fanouškovi brýle.

„Vraťte mně je,“ prosil úpěnlivě fotbalový příznivec Lehmanna, který nemínil odjet z Mohuče klubovým autokarem a sháněl taxi. Nakonec Lehmann brýle vrátil, ale úplně jinému divákovi. Na chvíli se vrátil ke spoluhráčům do autobusu, ale pak zase vystoupil, odjel taxíkem na letiště a odletěl do Mnichova.

Otázka reportérů, kteří ho cestou dostihli a ptali se, zda šlo o jeho poslední zápas za Stuttgart, zůstala samozřejmě nezodpovězena.

Reklama

Související témata: