Hlavní obsah

Abraham: Liberec ukázal svou sílu a s námi byl konec

Byl to pro něj nevšední zápas. Fotbalový záložník Martin Abraham nastoupil znovu v české lize proti Slovanu Liberec, v jehož barvách získal v roce 2006 mistrovský titul. Chtěl se v dresu Bohemians 1905 prezentovat úspěšným výkonem, který by vedl k bodovému zisku. Jenže místo toho Klokani pod Ještědem pořádně vyhořeli. Abraham to přiznal i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce (dole) a Martin Abraham z Bohemians 1905 ve 22. kole Gambrinus ligy.

Článek

Zhořkl vám návrat do Liberce?

Návrat nevyšel, co k tomu říci... Osobně jsem se na zápas těšil, ale musím být kritický do vlastních řad. Pokud se budeme bát hrát, tak soupeř jako Liberec nás vždycky potrestá. Jsem dost zklamaný naší herní produkcí. Předchozí dvě utkání pod novým trenérem Jožkou Webrem byla lepší. Třeba na Slovácku nás bylo plné hřiště.

Je váš kolaps způsobem tím, že Slovan Liberec má pověst ofenzivního týmu a z toho pramení i respekt soupeřů?

Nevím, možná je to i jeden z důvodů. Máme v kádru hodně mladých kluků. Ale na to se nechci vymlouvat. My starší bychom měli jít ostatním příkladem, abychom hráli všichni. I v Liberci byly pasáže, kdy jsme se mohli dostat do nějaké útočné akce. Ale domácí rychle zabrali a ukázali svou sílu. To byl náš konec.

Připomíná vám současný Liberec tehdejší mistrovský celek z roku 2006?

Myslím si, že každý z libereckých mistrovských kádrů byl trochu jiný. Tedy před deseti lety za dirigenta Kolouška, za nás před šesti lety i nyní. V té sezóně 2005/2006 jsme vyhráli titul jako kompaktní celek. Letos spoléhá Liberec na skvělé útočníky a střelce. Už samotný fakt, že tři kluci nastříleli dohromady přes třicet gólů po dvaadvaceti kolech, je neuvěřitelný. Klobouk dolů před Štajnerem, Breznaníkem a Rabušicem.

S kým jste si pohovořil po zápase?

Jsme kamarádi s Jirkou Štajnerem. Vyměnil si se mnou dres.

Zpět k Bohemce. Už třináct zápasů v řadě nevyhrála. Co dál?

Jestli budeme jenom spoléhat na brankáře Sňozíka, tak ten aby se z toho pomalu zbláznil. To nejde. V obraně mu musíme pomáhat.

Reklama

Související témata: