Hlavní obsah

Beneš se v dresu Jablonce uvedl gólem ve finále

Fotbalový Jablonec mohutně posiluje. Ke zkušeným Krajčíkovi a Pitákovi přibyl do základního kádru i 21letý obránce Vít Beneš, přicházející z Kladna. Za jablonecký tým nastoupil premiérově ve finálovém duelu na turnaji v Čelákovicích proti Mladé Boleslavi a hned se uvedl gólem. Od nového angažmá si slibuje další krok v rozvíjející se kariéře.

Foto: Josef Pešout, Právo

Vít Beneš.

Článek

Můžete se krátce fotbalově představit?

Jsem odchovancem Ústí nad Labem, ale první ligu jsem začal hrát na Kladně. Byl jsem tam pět sezón, ještě od dorosteneckých let. Do nejvyšší soutěže jsem poprvé naskočil už v sedmnácti. Na Kladno mám dobré vzpomínky. Dalo mi šanci, abych se mohl dostat do ligy. Třikrát jsme se zachránili, ale počtvrté už to letos na jaře nevyšlo...

Proč jste zvolil právě Jablonec?

Měl jsem nabídky z Teplic, Liberce a Ostravy. Ale řekl jsem si, že chci do Jablonce, kde je jeden z nejlepších týmů v lize. Hodně záleželo i kladenském řediteli panu Novákovi, který asi čekal, kdo nabídne za mě nejvíc peněz. Jsem rád, že mohu jít právě do Jablonce. Jsou tady kvalitní hráči.

Jaký post vám nejvíc vyhovuje?

Nastupuji na místě středního obránce. V Jablonci je mezi stopery velká konkurence - Drsek, Huber, Zábojník. S Drskem jsem se potkal už na Kladně. Vedle něj jsem si odbyl i jabloneckou premiéru proti Mladé Boleslavi.

Co očekáváte od svého působení v Jablonci?

Jablonec hraje kombinační fotbal a na to se těším. Na Kladně to bylo o jiném stylu hry, hlavně defenzivním.

Uvažoval jste už o jabloneckých cílech?

Chtěli bychom hrát o nejvyšší příčky v lize.

Reklama

Související témata: