Hlavní obsah

Boleslav plánuje skok do Evropy

MLADÁ BOLESLAV

S vyztuženou obranou pryč ze šedivého středu tabulky, to je plán fotbalistů Mladé Boleslavi před novou sezónou. Opět nepatří k ligovým chuďasům, přivedla i exreprezentanta Petra Johanu a netají ambice: po třech sezónách výsledkové bídy bez pohárů skok zpět do Evropy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Bořil padá přes střížkovského Grznára v loňském prvoligovém zápase.

Článek

„Je před námi velký cíl,“ ví kouč Karel Stanner. „Nebudu říkat přesně nějakou příčku, ale jde nám o ty nejvyšší,“ tvrdí Ladislav Minář, nový sportovní ředitel, nástupce Zdeňka Kudely.

Trenér zůstal, byť po zimním nástupu místo Dušana Uhrina ml. na lepší než osmou pozici tým nedosáhl. „Úvahy, jestli jsem měl zůstat či ne, jdou mimo mě. Jestli něco nevyšlo, není to jen minulý ročník. Dvě sezóny před tím nebylo líp. To už nechceme. Nedařilo se nám vzadu, posílili jsme tedy hlavně obranu,“ říká Stanner.

Změny v kádru? Početně střídmé. Přibyl bývalý reprezentant Johana, opustil rakouský Wiener Neustadt. A další stoper, který má ucpat díry vzadu: Dimitrovski z makedonské jednadvacítky. K tomu australský mladíček Bulut do útoku. Kysela se vrátil ze Slavie, ale zranil si kotník na turnaji v Čelákovicích. „Podzim pro něj skončil,“ podotýká Stanner.

Fit je Marek Kulič, nejlepší střelec týmu v minulé lize, byť závěr pro zranění břišních svalů vynechal. Měl zamířit do celku hradeckého nováčka? „Fámy! Zůstávám. A posílení? Jsme spokojeni,“ říká matador Kulič.

Odchody? Nečas (Dukla), Pecka (Budějovice), Poláček (hledá). „Nového Rajnocha stále nemáme, kdyby se takový hráč naskytl, jednali bychom,“ sní kouč klubu, který ve finančním žebříčku patří do horních pater ligy. „Rozpočet je zajištěn, nepřesáhne 150 miliónů,“ naznačuje vedení.

Reklama

Související témata: