Hlavní obsah

Chceme udělat partu jako v minulé sezóně, říká brankář Liberce Hladký

Liberec

Fotbalový brankář Slovanu Liberec Václav Hladký nastoupil poprvé v novém ročníku první ligy v duelu 4. kola se Zbrojovkou Brno. Proti svému bývalému klubu měl velkou motivaci a úkol neinkasovat beze zbytku splnil. Nyní se společně se spoluhráči soustřeďuje na čtvrteční odvetu play off o Evropskou ligu s kyperskou Larnakou. „Všichni se k zápasu upínáme s odhodláním,“ přesvědčoval Hladký v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Václav Hladký.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do liberecké branky proti Brnu?

Asi deset dní dopředu. A trenér mi svůj záměr potvrdil po příletu z Larnaky. Měli jsme v posledních třech týdnech nabitý program a s ohledem na blížící se pohárovou odvetu došlo v ligovém utkání ke změnám v naší sestavě.

Bral jste souboj se Zbrojovkou nějak speciálně?

I když v jejím hráčském kádru nastaly v létě také přesuny, minimálně šest kluků ze současného základu znám. Takže specifické utkání to pro mě bylo. Ale přistupoval jsem k němu s tím, že jde o body, a chtěli jsme jej zvládnout vítězně. Bohužel se to kvůli bezbrankové remíze nepovedlo.

Obrannou řadu před vámi dirigoval stoper Martin Latka při svém debutu v libereckém dresu.

Myslím, že kluci vzadu obstáli. Martin Latka je zkušený hráč a pro něj snad návrat na ligový trávník po několika měsících problémem nebyl. Chápu, že dlouho trénoval sám a neměl zápasové zatížení, ale věřím, že se rychle dostane do pohody.

Jak posuzujete probíhající velkou obměnu Slovanu Liberec? Podle statistik odešlo od léta už jedenáct hráčů a do hry se už zapojila dokonce třináctka nových tváří.

Liberec je tím pověstný. Většinou se sezóny povedou a o spoustu kluků je zájem. Řadě z nich skončilo hostování, fluktuace byla velká. Nezbývá nic jiného, než vzít nové kluky a začlenit je do kolektivu a udělat mančaft a partu, jako byla v minulé sezóně.

Loni jste tvořil brankářský tandem s Tomášem Koubkem, nyní s Martinem Dúbravkou...

Co na to říci? Jsem rád, že Tomáš Koubek chytá ve Spartě poté, co měl v Liberci úspěšnou sezónu. Taky bych se rád dostal do branky častěji, což by chtěli všichni brankáři. Trenéři se rozhodli pro kolegu Martina Dúbravku a musím to respektovat. Pokud nastoupím jako proti Brnu, o místo v sestavě chci zabojovat výkony, abych nedostával góly. V součtu s evropskými poháry a domácí pohárovou soutěží je během sezóny dost zápasů a vytíženi by mohli být všichni z kádru.

Není nutné zdůrazňovat, jakou důležitost má pro fotbalový Liberec pohárová odveta s Larnakou. Jaká je nálada v týmu?

Ve dvojzápase vedeme 1:0, což je s ohledem na výhru na Kypru fantastický výsledek. Jsem přesvědčen, že ve čtvrtek to dotáhneme a dočkáme se kýženého postupu do základní skupiny Evropské ligy.

Reklama

Související témata: