Hlavní obsah

Další pohroma pro Spartu. Reprezentant Pešek musel podstoupit operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Víra v konzervativní léčbu se nenaplnila. Fotbalová Sparta přišla na delší čas o další oporu. Reprezentant Jakub Pešek podstoupil operaci křížového vazu v koleni. Zranění utrpěl na začátku utkání 4. ligového kola v Mladé Boleslavi. Letenský klub o operaci informuje na sociální síti. Devětadvacetiletý záložník bude Spartě i národnímu týmu chybět několik měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jakub Pešek ze Sparty Praha míří do šatny v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Usmívá se, přímo k nemocničnímu lůžku ho dorazili podpořit spoluhráči ze Sparty. Do smíchu ale Jakubu Peškovi není. Špatné došlápnutí během duelu v Mladé Boleslavi bude mít pro něj za následek několik měsíců bez fotbalu.

„S Peškem to vypadá špatně, budeme mu držet palce, ať to dobře dopadne," tušil trenér Brian Priske bezprostředně po vítězném zápase malér.

Záložník si pochroumal vazy v koleni. Pešek už si takové zranění léčil během angažmá v Českých Budějovicích. Tehdy mu pomohla konzervativní léčba, zkusil tedy stejný postup. Od začátku bylo jasné, že pokud nezabere, bude muset na operaci.

Nedosáhl v béčku na profi smlouvu, nezasloužil si ji, vzpomíná kouč na současnou oporu Sparty v PřímákuVideo: Sport.cz

"V tuto chvíli nemohu říci, na jak dlouho jeho zranění bude. I s ohledem na hráče. Jednoznačné ale je, že nyní není a v blízké době nebude k dispozici," naznačil Priske po posledním utkání v Teplicích, že se horší scénář stává realitou.

Sparta je po sérii čtyř remíz v ligové tabulce až čtvrtá, znovu se potýká s naplněnou marodkou. Od začátku sezony ještě ani jednou nenastoupil nově zvolený kapitán Ladislav Krejčí mladší, dlouhodobě jsou mimo také Čelůstka, Haraslín či Vindheim.

Reklama

Související témata: