Hlavní obsah

Další rána. Musíme udržet hlavy nahoře, vyzývá posila Sparty

Problémy narůstají. Po čtvrtečním vypadnutí z předkola Konferenční ligy fotbalová Sparta nezvládla ani vstup do domácí soutěže. Liberec si z Prahy odvezl všechny tři body za překvapivou výhru 2:1 a prohloubil tak špatný vstup Letenských do ročníku. První zápas v české lize odehrála nejnovější posila Asger Sörensen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asger Sörensen ze Sparty Praha a Mick van Buren ze Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Dosud hrál 191 centimetrů vysoký stoper v Německu za druholigový Norimberk. Sparta ho přivedla jako náhradu za zraněného Ondřeje Čelůstku. Dánský obránce Asger Sörensen zhodnotil pro sparta.cz utkání s Libercem.

Máte za sebou první ligový zápas za Spartu, který ale skončil porážkou. Jaké z něj máte pocity?

Všichni jsme samozřejmě zklamaní. Myslím, že v prvním poločase jsme nebyli dost dobří, inkasovali jsme dva jednoduché góly ze standardních situací. To se nám nemůže stávat a musíme na tom rozhodně zapracovat. Ve druhé půli jsme se zlepšili a vytvořili si dost šancí, nevzpomínám si, že by měli v druhé půli nějakou šanci. My musíme hrát stejně jako ke konci zápasu a udržet hlavy nahoře.

Soupeř skóroval již ve 2. minutě, jak moc nepříjemné to bylo?

Nebyl to pochopitelně začátek, který jsme chtěli. Ale stalo se. Druhý gól jsme také dostali brzy. Pak je těžké se zápasem něco dělat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a hráči zdraví fanoušky na Letné.

S jakými změnami a záměry jste šli do druhé půle?

Chtěli jsme trochu změnit naši hru, ve středu hřiště jsme hráli v diamantu. Krajní obránci hráli trochu výš, z čehož plynulo hodně centrů. Myslím, že to fungovalo docela dobře. Měli jsme pak dost šancí a prostě je jenom musíme proměňovat.

Nastoupil jste už ve Stavangeru, utkání s Libercem pro vás bylo prvním ligovým zápasem na domácím hřišti. Jak jste vnímal atmosféru?

Byla dobrá, hlavně ve druhém poločase, když jsme dostali soupeře pod tlak. Pak to bylo úžasné. Byla to pro mě velmi hezká zkušenost a jsem opravdu šťastný, že mohu být v Praze.

Reklama

Související témata: