Hlavní obsah

Dusno ve Slavii: rada starších bouchla do stolu

PRAHA

Situace po mizerných výkonech v lize se pomalu stává neúnosnou, a tak starší hráči fotbalové Slavie bouchli do stolu a po pondělním tréninku svolali mužstvo do kabiny. Sami mezi sebou, bez trenéra Beránka, si chtěli z očí do očí vyříkat všechny problémy, které je v poslední době svazují.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Slavie jdou poslední dobou od jednoho zklamání k druhému.

Článek

A kdo jiný by k tomu měl dát povel, než mezinárodně ostřílený borec, kapitán týmu Pavel Kuka. To, co se dělo za dveřmi, však nehodlal rozebírat přes média.

"Neseděli jsme tady proto, aby si to druhý den lidi přečetli v novinách," řekl jakoby omluvně. Mluvil rozvážně a bylo vidět, že je ze současného slávistického trápení pořádně rozladěný. Zvyšoval hodně hlas? "Když vám to řeknu, tak tím prozradím všechno," pravil.

Po chvíli váhání přiznal, že o situaci diskutoval mezi čtyřma očima i s trenérem. "Fotbal je jejich živobytí, mužstvu se nedaří a je přirozené, že se sešli a vyříkali si to," komentoval schůzku Miroslav Beránek.

:. ANKETA
Domníváte se, že by současnou krizi ve fotbalové Slavii vyřešilo odvolání trenéra Beránka? Hlasujte na konci článku.

Situace, jakou si nikdo nedokázal představit

Kuka se pořádně rozparádil už na hřišti při sobotním ligovém zápase v Příbrami. "Neřval jsem na někoho konkrétního, ale na celé mužstvo. Takhle to prostě nejde," prozradil. Nálada je podle něj hodně špatná. "I když záleží, jak to kdo bere. Situace je podle mě taková, že si ji nikdo před začátkem ligy asi nedovedl představit."

Další ze zkušených hráčů, obránce Radek Bejbl, prozradil, že se slova v kabině mohl ujmout každý z týmu. "Ale mluvili jen ti starší. Mladší se asi styděli nebo báli," popsal. "Bavili jsme se o tom, proč hrajeme špatně a co musíme změnit. Konkrétní věci bych však nerad prozrazoval, mělo by to zůstat v kabině," byl i Bejbl opatrnější.

V chůzi se zápasy vyhrát nedají

Jak z toho ven? "Prostě se musíme chytit. Jestli nám ale vyjde jeden zápas, ještě to vůbec nic neznamená. Musíme to potvrzovat dál," uvažoval Bejbl před odletem do Bělehradu. "Přesně tak, za dva dny jsme zpátky doma v realitě," přizvukoval Kuka.

Rozpravu v kabině, ale hlavně vlastní výkony na hřišti, si prý každý musí přebrat sám. "Je jasné, že mluvením se přihrát nenaučíme. Každý ve Slavii sice fotbal umí, ale na hřišti se to nějak neprojevuje," myslí si útočník, jenž už v lize pokořil hranici sta gólů.

A co na to další nedávný pilíř reprezentace Bejbl? "Chybí psychická pohoda. Hrajeme příliš staticky a v chůzi se zápasy vyhrávat nedají. To se musí zlomit!"

Reklama

Související témata: