Hlavní obsah

Holub se vrátil na ligové trávníky a za tři minuty dal gól

MLADÁ BOLESLAV

Mimořádně vydařený návrat na ligové trávníky po zranění zažil v sobotu mladoboleslavský útočník Radim Holub. V prvním kole nového ligového ročníku naskočil do mistrovského zápasu poprvé od 12. listopadu a po třech minutách pobytu na hřišti zavelel k vítěznému obratu svého celku se Sigmou Olomouc.

Foto: čtk

Autor první branky Mladé Boleslavi Radim Holub děkuje fanouškům po utkání proti Olomouci.

Článek

Minulá sezóna skončila pro Holuba prasklým křížovým vazem a následnou operací a na konto zkušeného hráče tak přibylo pět gólů. Po devíti měsících se vrátil a ve 261. ligovém startu vstřelil svou šestašedesátou ligovou branku. "Moc jsem se těšil a po zápase předkola Ligy mistrů s Valerengou Oslo jsem byl trochu zklamaný, že mě trenér nenominoval. V zápase proti Olomouci mi kouč říkal, ať tam jdu a dám gól. Co by měl jiného říkat jiného, když posílal na hřiště útočníka za nepříznivého stavu," popsal chvíle před svým příchodem na trávník Holub.

Tah kouči Dušanu Uhrinovi vyšel výtečně, po třech minutách na trávníku střídající Holub vyrovnal. "Kysela vhodil míč po autu, Ševinský to ve vápně hlavou prodloužil a já byl před bránou dost volný. Moc často hlavou góly nedávám, ale nikdo u mě nebyl, a tak jsem měl čas se podívat. Snažil jsem se trefit bránu do protipohybu brankáře a vyšlo to," říkal po zápase spokojený střelec.

"Má to, co dělá z útočníka střelce, říká se tomu česky čich na góly," pochvaloval si kouč Uhrin, jenž vysvětlil, proč se Holub neobjevil na trávníku i proti Oslu: "Byl unavený a ve zdejší konkurenci hrají jen ti s nejlepší formou."

Třicetiletý útočník se nad trenérovým vysvětlením nepodivuje. "Pecka s Kuličem hrají hodně dobře, ale věřím, že i já budu dostávat příležitost častěji. Máme před sebou hodně zápasů a trenér nás jistě bude střídat. Nejdůležitější je, aby branky někdo dával a mužstvo vyhrávalo," dodal Holub.

Reklama

Související témata: