Hlavní obsah

Hrdinou ke třicátinám. Druhé místo nebylo cílem, ale povinnost je splněna, hlásí Pavelka

Praha

Kolo před koncem sezony mají klid. Zajistili si konečné druhé místo v tabulce a tím i start v kvalifikaci fotbalové Ligy mistrů. „Jsme na druhém místě, což není cíl, který jsme měli před sezonou, ale povinnost jsme splnili,“ poukazuje David Pavelka. Právě reprezentační záložník se vítězným gólem v Ďolíčku postaral o výhru 2:1 nad Bohemians 1905 v derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Dávid Hancko, David Pavelka, Michal Sáček a Tomáš Wiesner oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Třicáté narozeniny oslavil v úterý. Důležitou trefou v Ďolíčku si dal ideální opožděný dárek.

„Teď mi to teprve došlo, nějak jsem už narozeniny hodil za hlavu. Ale jo, příjemné. Brankou jsem završil týden a doufám, že do další dekády to bude pozitivnější a gólů bude víc..." usmívá se David Pavelka v rozhovoru pro klubovou televizi.

Derby však bylo pro favorita perné. „Ubojovaný, těžký zápas, klasika na Bohemce. Vyhecovaný soupeř, hodně soubojový zápas. Jsme rádi, že jsme vybojovali druhé místo, protože zápas vůbec nebyl jednoduchý," cení si reprezentant.

Celý zápas odehrál po čase jako stoper. „Nebylo to ono. Na podzim jsem na tomto postu pár zápasů odehrál a bylo to lepší. Inkasovaný gól začal u mě, takže vstřelený byl částečným vykoupením," oddechl si.

Letenští samozřejmě měli motivaci zajistit si druhé místo už kolo před koncem ligy.

„Rychlý gól nám paradoxně uškodil, přestali jsme trochu hrát, naopak Bohemka se uvolnila, že nemá co ztratit," popisuje.

„Týmový duch byl ovšem nastaven výborně, chuť byla vidět už při intenzivní rozcvičce. Chvílemi jsme z toho vypadávali, ale zvládli jsme to, ubojovali a ukopali," raduje se Pavelka.

Reklama

Související témata: