Hlavní obsah

Kapitán Řepka: Byl jsem během derby v transu

Vyhecované derby pražských "S", zápas jako stvořený pro bouřliváka typu Tomáše Řepky. Od jara nový kapitán nejslavnějšího českého fotbalového klubu z Letné své pověsti dostál i tentokrát. Pro vyčítavé rozhovory s protihráči ale tentokrát neměl daleko stejně jako pro bravurní obranné zákroky. Sparťanská defenzíva pod jeho taktovkou v pondělní dohrávce excelovala a nepustila odvěkého rivala, vyhlášeného v této sezóně smrtícím útokem, do vážnější šance.

Článek

Co podle vás rozhodlo o tom, že tři body z derby zůstaly na Spartě?

Větší chuť po vítězství a bojovnost. Bavil jsem se o tom s Danielem Landou a ten mi říkal, že i z tribuny byla vidět naše větší vůle zvítězit.

Slavia působila trochu ustrašeným dojmem...

Určitě. Sice se říká, že Sparta již není to, co bývala, ale to sparťanské kouzlo tady pořád je. Slavie na nás hrát neumí, tak to vždycky bylo a vždycky bude.

Jak moc je tohle vítězství důležité v boji o ligový titul?

Má veliký význam, je to takový odraz do dalších zápasů. Já jsem řekl, že pokud vyhrajeme derby, mohlo by nám to konečně začít šlapat. Do konce je šest zápasů a my jsem ve výhodě, protože naši soupeři musí vyhrávat.

Zápas jsme sledovali v on-line reportáži ZDE:

Tomáši, dostal jste zbytečnou žlutou kartu za strčení do protihráče...

Abych řekl pravdu ani nevím, co se tam stalo. Soustředil jsem se na zápas, byl jsem v takovém transu. Ta reakce nebyla z mé stany správná, ale to je vyhecované derby.

Neměl jste strach, že vás rozhodčí vyloučí?

Abych se přiznal, proběhlo mi to hlavou. Trenér Bílek taky nebyl nadšený, ale to je derby a to jsem já. Teď ze mě teprve všechen ten adrenalin vyprchává. Bylo to každopádně zbytečné.

Dostal od vás útočník Slavie Vlček během utkání „nakopáno“?

Práci v obraně jsme splnili dokonale. Vlček ani Reiter nedali gól a ještě byli vystřídaní, což hovoří za vše. Já jsem spokojený.

Názory trenérů z pozápasové TK najdete ZDE:

Blesklo vám po Horváthově trefě, že se jedná o vítězný gól?

Věděl jsem, že to je dobrá cesta. Byl to náznak toho, že můžeme vyhrát. Ale obavy jsme měli až do konce. Ale náhodná střela nebo odkop se jim nepovedl, jak na to máme v poslední době smůlu.

Proč jste nešel oslavit branku do klubka spoluhráčů?

Šetřil jsem síly na každém metru, možná i proto. Viděl jsem spontánní radost asistenta trenéra Horsta Siegla a celé lavičky včetně vedení. Navíc jsem tam měl na tribuně rodinu, tak jsem běžel tam. Myslím, že mi to spoluhráči odpustí.

Co udělat jinak v přípravě před utkáním s Ostravou, aby se neopakoval pro vás typický prudký pád po dobrém výsledku?

Asi se vrátit ke hře z podzimu. Celé mužstvo musí bránit i útočit. To jsme dneska plnili a bylo to i vidět. Slavie neměla za celý zápas žádnou šanci, celé mužstvo poctivě bránilo.

Který soupeř bude pro Spartu ve zbytku jara nejtěžší?

Slavii máme za sebou, doma máme Liberec. To může být naše výhoda. Ale bude to stále hrozně těžké, stát se může cokoli.

Reklama

Související témata: