Hlavní obsah

Když jsme byli poslední, tabulku jsem si neobracel naruby, tvrdí teplický Jarolím

Teplice

Rozpačitě začal v průběhu podzimu svoje angažmá v Teplicích zkušený fotbalový záložník Marek Jarolím. Postupně se ale vypracoval v ústřední postavu mužstva. Povedlo se mu také utkání s Libercem, kdy režíroval hru svého týmu a ještě výrazně promluvil do zápasových statistik. "Jedno vítězství, byť nad favoritem, ale v našem boji o záchranu ještě nic neznamená," uvažoval Jarolím v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Marek Jarolím (ve skluzu) a Lukáš Vaculík z Jihlavy (vpravo). Souboji přihlíží Egon Vůch.

Článek

Jak hodně jste si oddechli po důležitém úspěchu nad Libercem?

Je to velká úleva. Příště ale na Spartě a pak doma s Brnem přijdou tlaky znovu, takže jedním úspěšným výsledkem se pro nás nic nemění. Jsme jen trošku uklidnění, protože kdybychom minulý zápas nezvládli, byli bychom do boje o záchranu namočeni ještě více.

Proti úřadujícímu mistrovi jste jeden gól vstřelil a na další dva nahrál. Jak to berete?

Z pohledu jakéhosi bodování jednotlivců za branky a asistence by to bylo dobré, ale vítězství je dílem celého mužstva. Pracovali jsme jako tým. Jsem rád, že jsem nahrával Mahmutovičovi i Lüftnerovi, který si skvěle naběhl a naskočil na můj rohový kop. A pak mě zase výborně přihrál Mahmutovič, takže jsem mohl zakončovat.

Už jste někdy zažil zápas, v němž byste se podílel na více gólech svého mužstva?

Kdy se mi to podařilo? Nechci se chválit, ale i při předešlém působení v Jablonci jsem býval někdy také u klíčových branek. Vážím si toho, že jsem na to navázal i v Teplicích.

Cítíte se osobně ve výborné formě?

Vždycky se hra odvíjí od projevu celého týmu. Musíme hrát dobře a s nasazením, a pak z toho třeba vyplynou individuální výkony. Sám dobře vím, že ne vždy všechno vyjde ideálním způsobem.

Už nejste v tabulce poslední...

Na tabulku se nedívám. Ani jsem si ji při našem postavení na dně neobracel naruby, jak to možná někdo dělá, když je dole, aby si těžkou situaci trochu odlehčil (úsměv). Musíme se z nelichotivé pozice vykopat sami.

Máte jasno o své budoucnosti?

Nechávám nějaké řešení až na období po podzimní sezóně. Teď takové myšlenky nemám. Moje preference jsou spojené s tím, že chci na podzim co nejvíce pomoci Teplicím, kterým jsem ještě dlužný svými výkony.

A co případně cizina?

Něco už jsem odkopal, mám nějaký věk a lákalo by mě působení v Evropě. Ale není to tak, že bych o zahraničí momentálně usiloval za každou cenu.

Reklama

Související témata: