Hlavní obsah

Most - Plzeň 1:1Most v lize počtrnácté remizovat, Plzně opět veze body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Jarolím 0 : 1
31. Brzezina 1 : 1

MOST

Již čtrnáctou remízu uhráli v letošním ročníku nejvyšší domácí fotbalové soutěže hráči Mostu. Ve středu se na domácím trávníku rozešli ve 27. kole s Viktorií Plzeň 1:1, která po čtyřech výhrách na hřištích soupeřů uhrála remízu. V souboji měli herně navrch domácí, ale výhru odmítl Vozábal, který v 74. minutě neproměnil penaltu.

Článek

Oba celky nastoupily oslabeny - na domácí straně chyběli z různých důvodů Pikl, Johana, Suchý a Schut, hostující kouč Levý postrádal Limberského a Müllera. Hosté začali podle tradice i na hřišti soupeře ofenzivně a již v šesté minutě dělovkou Šíma z pětatřiceti metrů vyzkoušel pozornost Vaniaka. Odpověď domácích byla rychlá: za dvě minuty odcentroval Gašparík na Mendyho a po jeho hlavičce před dotírajícím Brzezinou zachránil na poslední chvíli pozorný Daněk.

Krátce nato napřáhl z dálky Pešír a jeho střela jen těsně minula plzeňskou branku. Domácí hráli s chutí a jejich útočná snaha hodně zaměstnávala obranu Plzně. Po čtvrthodině střelu Gašparíka neudržel Daněk, ale pomohlo mu břevno. Ve 22. minutě si odvážným průnikem mezi dvojici domácích stoperů došel pro faul na hranici vápna Trapp; k trestnému kopu se postavil Jarolím a trefil se přesně do rohu Vaniakovi branky.

Hosté vedli, ale domácí měli nadále více ze hry a po krásné akci přišla další šance: Gašparík našel Mendyho, ten přiťukl zpět Vozábalovi, ale jeho tvrdá střela mířila přímo do náruče Daňka. Plzeňský gólman po půlhodině s námahou vyrazil střelu Škoda z dálky, ale z něj posadil Gašparík míč na hlavičku Brzeziny a bylo vyrovnáno.

Rychlý a bojovný fotbal se hrál i po přestávce, ale brankové šance již nepřicházely. Až v 73. minutě srazil po rohovém kopu Trapp domácího stopera Procházku a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Vozábal, ale střelu poslal vysoko nad břevno.

V závěrečných minutách se hráči obou celků snažili strhnout výhru na svoji stranu, ale obrany byly pozorné. Ofenzivní snaha na obou stranách k šanci, natož brance, již nevedla a s bodem byli po závěrečném hvizdu spokojenější určitě hosté.

SIAD Most - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 31. Brzezina - 22. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Košec, Tulinger. ŽK: Krejčí, Prášil, A. Mendy - Fillo, Trapp, Pilař. Diváci: 3150.
Most: Vaniak - Prášil, Krejčí, Procházka, Zbončák - A. Mendy, Krejčí, Vozábal, Gašparík (69. Jendruščák) - Brzezina (84. Štípek), Pešír (90. Boutasgount). Trenér: Ščasný.
Plzeň: Daněk - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - Malcharek, Trapp (82. Borek), Pilař, Jarolím (65. Krbeček), Šíma (74. Róth) - Fillo. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: