Hlavní obsah

Nechtěli jsme být za pitomce, že nemáme gólmana, vysvětloval Pivarník tah se Zlámalem na lavičce

Plzeň

Desátá výhra v řadě, na jaře stoprocentní bilance při skóre 10:1. Fotbalová Plzeň zatím kráčí pevně za obhajobou. V sobotu přidala další tři body za vítězství 2:0 nad Bohemians 1905, které obstaral dvěma góly útočník Michal Ďuriš. Pokaždé střílel do odkryté branky. „Nevím, kdy naposledy jsem dal dva tak snadné dva góly v jednom zápase,“ culil se slovenský reprezentant.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Bohemians Roman Pivarník (ilustrační foto).

Článek

„Deset výher za sebou je solidní vizitka, navíc přibývají nuly na kontě brankáře Kozáčika. Těší mě také, že jdeme herně nahoru," pochvaloval si trenér Plzně Karel Krejčí. Devítizápasová série Bohemians 1905 bez porážky budila na západě Čech respekt, o to víc si dal ligový lídr záležet.

„Věděli jsme o sérii Bohemky, byli jsme stoprocentně soustředění. Kromě chyby Davida Limberského, který namazal Schickovi, jsme měli zápas pod kontrolou," uvedl Krejčí, kterého těší návrat střelecké formy útočníka Michala Ďuriše.

„Michal se lepší trénink od tréninku, začaly mu padat góly. Věřím, že mu to vydrží co nejdéle. Musím také pochválit stopera Hubníka, podal reprezentační výkon," podotkl Krejčí. Naopak ho mrzelo zranění Limberského, kterého o poločase stáhl ze hřiště. „David měl poslední dny problémy s přitahovačem, rozhodl se nastoupit. Bohužel si během první půle zranění obnovil, raději jsem ho vystřídal," pověděl plzeňský kouč.

Hosté předvedli v Doosan Aréně sebevědomý výkon. Nesnížili se k „betonu", naopak hráli aktivně. A kdyby útočník Patrik Schick za bezbrankového stavu proměnil obrovskou příležitost, kdo ví....

„Zvlášť s takovým soupeřem, jako je Plzeň, musíte podobnou šanci proměnit. Zase ale musím poděkovat týmu, že jsme odehráli utkání se ctí," prohlásil kouč Pražanů Roman Pivarník.

Ten na lavičce nechal jedničku Zdeňka Zlámala. Mezi tyče postavil Tomáše Fryštáka, který naposledy chytal ligu před rokem v dresu Českých Budějovic.

Důvod? Fryšták nemůže nastoupit do příštího duelu se Slováckem, neboť právě z moravského klubu v Ďolíčku hostuje. A pokud by se v Plzni vykartoval Zlámal (na kontě má 3 žluté karty), neměl by Pivarník proti Slovácku k dispozici žádného gólmana.

„Nechtěli jsme u Zdeňka před duelem se Slováckem riskovat čtvrtou žlutou. Sice říkal, že si to pohlídá, jenže Plzeň hraje kvalitní fotbal, v šestnáctce je hodně ošemetných situací, některé hasíte na poslední chvíli. Právě v nich by hrozila žlutá karta. Dalšího gólmana nemáme, trojka Dočekal není rozchytaný. A zaregistrovat trenéra brankářů Martina Vaniaka, který by v případě vykartování musel proti Slovácku do branky, se nám nechtělo. Nechtěli jsme vypadat jako pitomci, že nemáme gólmana," vysvětloval svůj tah Pivarník.

Fryšták si vedl dobře, za góly nemohl, navíc dvě stoprocentní šance domácím zklikvidoval. „Chytil se prvním zákrokem. Až na výkopy podal kvalitní výkon. Neměl jsem ale obavu, že by zápas nezvládl, v přípravě vypadal výborně," chválil Pivarník.

Reklama