Hlavní obsah

Ogbu se chystá na premiéru za Slavii, měl by hlídat nejlepšího střelce ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci jsou navnadění a zvědaví. Nový stoper fotbalové Slavie Igoh Ogbu už byl bohatě představen, v sobotu by měla přijít jeho soutěžní premiéra v červenobílém dresu v ligovém zápase proti Brnu, protože kvůli hloupému vyloučení v Pardubicích bude stát Aiham Ousou. „Je to pravděpodobné,“ naznačil trenér sešívaných Jindřich Trpišovského, že se očekávaný start akvizice z Lilleströmu přiblížil.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Obránce Igoh Ogbu debutoval za Slavii v přípravném zápase proti Servette Ženeva.

Článek

„Tvrdě pracuji. Nechci ale momentálně říkat nějaká procenta, na kolik jsem připraven. Jsem pozitivně nastavený, budu dále makat a doufat, že se nám zápas (proti Brnu) povede," prohlásil Ogbu pro klubovou televizi před utkáním.

První dvě ligová utkání proti Jablonci a v Pardubicích proseděl na lavičce. Trpišovský a spol. ho stále seznamují s herním stylem a svými nároky. Zdůrazňují, jak je první vystoupení nováčka důležité. Případná zaváhání obránců pak vypadají daleko křiklavěji než u hráčů před nimi. „Navíc Igoh nám minulý týden na dva dny vypadl z tréninku kvůli přetížení. Stále si zvyká na tempo a terény," podotkl hlavní stratég vršovického kolosu.

Čerstvě třiadvacetiletý Nigerijec hrál v Norsku naposledy soutěžní duel na začátku listopadu před mistrovstvím světa. V tom by problém nebyl, tak to měli všichni. Jenže ve skandinávské zemi tím skončila sezona a nová se rozběhne až v dubnu, takže tréninkový režim měly tamní týmy úplně jiný než třeba hráči v českých klubech. To je případ i zázračného devatenáctiletého záložníka Christose Zafeirise, jenž svůj přestup z Haugesundu do Edenu stvrdil pár hodin před zápasem s Jabloncem.

Slavia vyhrála v Pardubicích. Super výkon nepředvedla, ale tři body má, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Ogbu je dál. Se Slavií absolvoval soustředění v Portugalsku, kde v přípravném utkání proti Servette Ženeva zaujal. Suverénně řídil obranu, neustále mluvil, používal i první česká slovíčka. Ukázal sílu v soubojích, předvídavost i velké sebevědomí. „V osobních duelech je mimořádně silný. Je pracovitý, psychicky odolný, umí hrát v dobrém tempu. Je to osobnost," vypíchl přednosti Ogbua pro Sport.cz norský novinář Morten Svesengen pracujícího pro server rb.no.

Podle něj patřil rodák z města Jos, který působil v norských klubech celkem pět let, k nejlepším obráncům v Eliteserien. Ale ve Slavii si bude muset zvyknout na to, že nebude hrát v systému se třemi stopery, ale ve dvojici. „Věřím, že náš styl mu bude vyhovovat," pronesl Trpišovský během přípravy. „Potřebuje zapracovat na rozehrávce. Někdy v defenzivě působí až moc nedočkavě, protože chce silně získat míč," upozornil Svesengen na možné nedostatky nigerijského stopera.

„Styl, jakým trénujeme ve Slavii, je oproti Norsku určitě jiný. Slavia hraje ve vysoké intenzitě, takže pokud tu chcete být, musíte být neustále koncentrovaní," popsal své dosavadní dojmy Ogbu, jenž je v Edenu nadšený. „Miluju Slavii, miluji tým i prostředí," dodal.

Předpoklady má velké. Proti Brnu by měl svůj potenciál poprvé v ostrém zápase naznačit. Trpišovský po zápase v Pardubicích prohlásil, že výběr stopera se bude odvíjet i od způsobu hry útočníka Zbrojovky Jakuba Řezníčka, jenž je s jedenácti góly aktuálně nejlepším střelcem ligy. Ogbu by na něj svou silou a důrazem mohl platit.

Připraven bude i Taras Kačaraba, který však nemalou část přípravy naplno netrénoval kvůli zdravotním potížím. A zlepšujícího se mladíka Ondřeje Kričfalušiho se za současné konstelace, kdy by se musel ve dvojici spolehnout na pomoc ne vždy jistého Eduarda Santose, Trpišovský také nechá zatím spíš na lavičce.

Reklama

Související témata: