Hlavní obsah

Olomouc už s Heinzem nejedná, příchod do Sparty je na spadnutí

PRAHA

Vedení fotbalové Sigmy Olomouc ve čtvrtek definitivně ukončilo jednání ohledně příchodu Marka Heinze. Oznámil to ředitel klubu Jiří Kubíček, který prý už do Mönchengladbachu zaslal dopis s tím, že o hráčovy služby dále neusiluje. Důvod rozhodnutí je jediný: Heinz v Německu údajně oznámil, že dává přednost odchodu do Sparty, která nyní dolaďuje s Borussií poslední podmínky vzájemné dohody.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Sparťanské vedení ve čtvrtek odpoledne potvrdilo, že s Heinzem intenzivně jedná o jeho příchodu na Letnou. Jednání by měla být podle všeho ukončena v nejbližších dnech. "Pokud dosáhneme dohody s hráčem i s Borussií Mönchengladbach, je velmi pravděpodobné, že se v této fázi bude týkat jen jarní části sezóny. Našim cílem by v takovém případě byl následný definitivní přestup Marka na Letnou v létě," uvedl viceprezident Sparty Daniel Křetínský v oficiálním prohlášení.

Získá Sparta Praha Marka Heinze?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Sparťanský kouč Jaroslav Hřebík by technického hráče ve svém týmu rád viděl. "Pokud je Marek platným členem národního týmu, pak bude bezesporu vhodným hráčem i pro Spartu. Pokud se jeho příchod zrealizuje, bude mít v týmu velmi podobné úkoly, jaké má právě v reprezentaci," prohlásil Hřebík.

Olomoucký ředitel Kubíček naopak o nejlepšího střelce loňského ročníku české nejvyšší soutěže již nemá zájem. "Marek nám nebral telefon, tak jsem mu zaslal esemesku, kde jsem mu to oznámil. Písemně jsme to do Borussie již také poslali," uvedl Kubíček.

Neseriozní jednání hráče a jeho manažerů

V dopise, který Kubíček ČTK poskytl, mimo jiné píše: "Projekt, jenž jsme vymysleli, a garance, které jsme byli připraveni nabídnout, byly pro nás velkým rizikem. Vzájemné dohody mezi jednotlivými stranami předpokládaly vstřícný a charakterní přístup všech stran. Bohužel, po neseriozním jednání hráče a jeho manažerů, které nás velmi zklamalo, rozhodlo včera večer vedení našeho klubu ukončit jednání."

Možnost příchodu Heinze do Sparty na amatérskou smlouvu se mezitím naopak výrazně zvedla. Kluby prý totiž našly společnou řeč, jak celou věc dořešit.

Podle zákulisních informací sice bude jarní hostování s další opcí administrativně dořešeno až v pátek, ale nic by prý dohodu už nemělo zhatit. Nyní se údajně už jen dolaďují písemné dokumenty, aby byl Heinz od léta znovu hráčem Borussie, přestože s ní nyní ukončí smlouvu.

Reklama

Související témata: