Hlavní obsah

Ostrava začala přípravu bez Žůrka

OSTRAVA

Bez útočníka Libora Žůrka, který odešel na testy do druholigového německého klubu Eintracht Braunschweig, začali zimní přípravu fotbalisté Baníku Ostrava. Trenér Karel Večeřa má v širším kádru 26 mužů, ale se Žůrkem může Bazaly v zimním přestupním termínu opustit i brankář Martin Raška, jenž ve čtvrtek odletí na zdravotní testy do dánského Midtjyllandu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Raškův odchod zbrzdilo zranění, které gólman utrpěl v posledním podzimním utkání na Slavii. "Operované rameno mu prohlédnou lékaři dánského klubu. Je to první krok k možnému jednání o přestupu. Pro Martina to je velká šance dostat se na zajímavé zahraniční angažmá," řekl ČTK předseda představenstva Jakub Kahoun.

Baník si z hostování na Kladně preventivně stáhl brankáře Petra Vaška. Do kádru Večeřa přibral z juniorky Petra Lisického, Michala Švrčka, Petra Pavlíka a Jiřího Böhma, z hostování v Hlučíně se vrátil Mišinský a kdyby došlo na odchod Žůrka, zřejmě by si Baník ze Slovácka stáhl i Roberta Zehera.

"Uvidíme, jak Žůrek uspěje v Německu, ale registrujeme také zájem Zlína. Nikde není psáno, že musí odejít," podotkl Kahoun. Do konce týdne se rozhodne i o dalším působení Radka Slončíka; zkušeného záložníka nepřestává vábit ambiciózní Fulnek. Ostravský klub navíc neudržel záložníka Svatonského, kterému skončilo hostování z Jakubčovic. "Zájem jsme o něj měli, ale bohužel nedošlo k dohodě mezi kluby," řekl trenér Karel Večeřa.

Změny se dotkly i programu zimní přípravy. Ostrava místo do Itálie vyrazí ve druhé polovině února za lepšími terény do turecké Antalye. "Chtěli bychom stabilizovat naši výkonnost, ať nemáme takové výkyvy jako na jaře. Pozitivní je, že po zranění s námi už začali trénovat Lukeš, Tomašák a Neuwirth," uvedl Večeřa.

Reklama

Související témata: