Hlavní obsah

Ostravsko je na nohou a slaví nového krále

OLOMOUC/OSTRAVA

Když hodinu a čtvrt před nedělním utkáním v Olomouci dorazil autokar s ostravskými fotbalisty k Andrově stadionu, kolem hráčů se shlukly desítky fanoušků a jejich pokřik "Mistři, mistři!" byl v tu chvíli ještě dost nesmělý. Pět minut před koncem utkání ale zazněl znovu a všichni si ho vychutnali. Ostravsko načalo dlouhé oslavy nového fotbalového krále!

Článek

V tvářích fanoušků šlo vypozorovat mnohé. Blažené úsměvy i slzy štěstí. Řada z těch, kteří se dostali přes plot a mohli slavit společně s hráči přímo na ploše, líbala olomoucký trávník. "Tušil jsem, že se to povede. Byl jsem na spoustě výjezdů a i když se v novinách psalo ledacos, věděl jsem, jakou má Baník opravdu formu. Teď si to pořádně užijeme," jásal těsně po skončení zápasu jeden z fanoušků Ondřej Veselý.

Hráči se radovali společně s příznivci, protože ti je podporovali v dobách dobrých i zlých. V sezóně se několikrát naplnila slova klubové hymny, že fanoušci Baník nikdy neopustí. Nestalo se to ani v Olomouci a odměnou pro ty, kteří na Hanou dorazili, byla euforie po závěrečném hvizdu. "Beru si dovolenou a budu slavit. Tohle se už nemusí opakovat," jen dodal Michal Krzywoň, který do Olomouce dorazil z Karviné.

Absolutní euforii prožívali i hráči. "Zatím si to ještě moc neuvědomujeme. To přijde asi až o něco později. Jsme unavení, ale na dlouhé oslavy máme sil dost. Rozhodně to ale teď neznamená, že bychom doma vypustili zápas se Spartou. Naopak, budeme jí chtít ukázat, kdo je nový mistr," vykládal kanonýr Baníku Marek Heinz.

Ostrava se fotbalového titulu dočkala po dlouhých 23 letech, do evropských pohárů se Baník vrátí po třináctileté pauze. "Teď ale ještě na budoucnost nemyslíme. V Ostravě to budou asi hodně divoké oslavy, ale chceme být s fanoušky. Na tomhle titulu totiž mají možná ještě větší zásluhu, než my," dodal záložník Baníku Radek Látal.

Reklama

Související témata: