Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 2:1Plzeň hazardovala, o body ale nepřišla a je v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Kolář 1 : 0
65. Horváth 2 : 0
83. Nešpor 2 : 1

PLZEŇ

Vypadalo to, že Plzeňští v pohodě seberou body v souboji s dlouho neškodným soupeřem, ale hazard v podobě zahazování šancí a nakonec i zaváhání v obraně je přinutily bát se do poslední chvíle o výsledek. Těsné vedení 2:1 však nakonec udrželi a jsou v čele prvoligové tabulky.

Článek

Žádná jízda jako v týdnu proti Besiktasi se v podání Viktorie nekonala. V rámci šetření na istanbulské peklo Západočeši moc energie nespálili, a zoufalý soupeř jim v tom byl vzácně nápomocen.  Hrálo se bez šancí, bez střel, zato s pyrotechnickým doprovodem fandů Bohemians. Prostě nic moc. A to předlouhé minuty.

Plzeň se sice nastěhovala na půlku Pražanů, ale brankář Marek, který zaskočil za na poslední chvíli zraněného Sňozíka, takřka byl bez práce. Klokanská brankářská jednička se přiřadila k marodům Hartigovi a Niklovi.

Trpělivě útočící Plzeň jen na chvíli v první půli výrazněji akcelerovala. A stačilo to. Přestávkový oddech si mohla vychutnávat už s náskokem. Marek ještě vyrazil Horváthův přímý kop, Jiráčkovu dorážku vyřešil na brankové čáře jeden ze zadáků snad i s pomocí tyče. Do sítě ve skluzu dovezl míč až Kolář těsně před koncem poločasu.

Po pauze hned dva góly mohl přidat Petržela. Poprvé míč v cestě do sítě zastavil těsně před čárou kapitán Lukáš, podruhé gólman. A tak náskok navýšil až Horváth, žádnou bombou, jež by trhala síť, míč po jeho přímém kopu relativně zvolna doskákal k tyči, Marek byl bezmocný.

Fandové hostů zmlkli, s jejich týmem to vypadalo zle. Jediným okamžikem, kdy domácím fandům poněkud zatrnulo, bylo Krbečkovo zaváhání, při němž mu vyklouzl z rukou jeden z lehkých centrů soupeře. Chybu stačil rychle napravit.

Ale v závěrečné desetiminutovce přesto přišlo drama. Držík vyslal M. Nešpora a ten elegantně poslal míč k  tyči kolem vyběhnuvšího brankáře. Na víc se však Vršovičtí nezmohli.

Plzeň-Bohemians 1905 2:1
Branky: 44. Kolář, 69. Horváth - 83. M. Nešpor. Rozhodčí: Franěk - Kordula, Wilczek Žluté karty: Štohanzl, M. Nešpor  Diváci: 5228  Poločas 1:0.
Plzeň: Krbeček - Limberský, Navrátil, Bystroň, Jiráček - Petržela (87. Darida), Rada, Horváth, Kolář (90. Vaněček), Hruška (64. Střihavka) - Rezek. Trenér: Vrba.
Bohemians 1905: Marek - Jindřišek, Cseh, Lukáš, D. Nešpor - Štohanzl (65. Cissé), Kaufman (46. M. Nešpor), Držík, Moravec, Bartek (55. Trubila) - Škoda. Trenér: Hoftyc

Reklama

Související témata: