Hlavní obsah

Plzeňská aféra zřejmě končí, Barteska zpět v týmu

PRAHA

Fotbalista Plzně Milan Barteska se středečním rozhodnutím vedení klubu vrací zpět do prvoligového kádru. Plzeňským činovníkům se nepodařilo nalézt důkazy, které by usvědčovaly Bartesku ze sázení proti klubu a podobně jako v případě Martina Švejnohy jej proto vrátilo zpět do týmu. Přitom mu udělilo pokutu a zbavilo jej funkce kapitána.

Článek

"Vedení klubu projednalo s M. Barteskou jeho účast na sázení na fotbalové zápasy. Bylo ověřeno jeho vysvětlení, které hráč podal 25. března. Žádným způsobem se nepotvrdilo resp. neprokázalo, že by jmenovaný hráč sázel proti vlastnímu klubu. Hráč se proto dnešním dnem vrací do kádru A mužstva," uvádí se v prohlášení, které Sportu.cz zaslal prezident klubu Michal Herych.

Barteskovi byla za jeho jednání, které podle plzeňského vedení mohlo poškodit důvěryhodnost klubu, udělena pokuta, její výši Herych odmítl sdělit. Současně Barteska přišel o kapitánskou pásku.

Důkazy měly být, ale nebyly

Barteska byl spolu se Švejnohou překvapivě vyřazen z kádru v pondělí 23. března kvůli blíže nespecifikovaným důvodům. Ve čtvrtek pak Plzeňský deník (a s ním další listy ze skupiny Deníky Bohemia patřící vydavatelství Vltava-Labe-Press) s odvoláním na důvěryhodný zdroj informoval, že policie má videokazetu, usvědčující plzeňské fotbalisty, že v kavárně U Maxima převzali po prohraném utkání s Ostravou tři čtvrtě miliónu korun.

Policie však existenci videokazety nikdy nepotvrdila a později výslovně uvedla, že videozáznam ani žádný jiný důkaz nemá. Plzeňský klub mezitím přišel s prohlášením, že hráči byli vyřazeni z kádru kvůli podezření, že sázeli proti svému klubu. Proti Barteskovi měly být stoprocentní důkazy, v případě Švejnohy ne. Šestadvacetiletý záložník byl proto už v sobotu večer očištěn a v neděli hrál opět ligu.

Reklama

Související témata: