Hlavní obsah

Příbram nasadila šest mladíků. Prostředí je nesmí semlít, říká kouč Vavruška

Na hřišti se objevilo v dresu Příbrami šest hráčů do jedenadvaceti let, z toho jednomu je pouhých sedmnáct a dalšímu pouze o rok víc. Taková byla fakta v sestavě fotbalistů středočeského celku během ligového zápasu v Liberci. Nevídaný jev! V rozhovoru pro Sport.cz komentoval příbramské omlazování trenér David Vavruška.

Foto: fkpribram.cz

Kouč Příbrami David Vavruška

Článek

Co vás vedlo k tomu, že posíláte na trávník tolik mladých kluků?

Pro některé dorostence je to rychlý skok do ligy. Proti Slavii debutoval v lize Kdolský, v Liberci Dušek, narozený v říjnu 1994. Ale na tuhle cestu jsme se dali. Vím, že to nejsou hotoví hráči, ale podstatné zůstane, jak se s nimi bude dál pracovat. Prostředí nesmí mladíky semlít. A je mým problémem a úkolem, abych si to ohlídal.

Ale přece jen sázka na mládí přináší svoje specifika...

Myslím, že je to přirozený proces. Zatímco prvních šest ligových celků bude kupovat hráče podle svých rozpočtů, my si je hodláme vychovat s tím, že se pak mohou dostat dál.

Neapelovali jste na to, aby vám Plzeň pustila zpátky na hostování vašeho nejlepšího střelce Wágnera, který v zimě přestoupil do týmu úřadujícího mistra?

Ale ano. Taková byla i předběžná dohoda, jenže Plzeň si Wágnera nechala. A teď na jaře už je po přestupním termínu vyloučené, aby se Tomáš vrátil. Musíme si poradit bez něj, i když to bude nesmírně těžké.

Po zápase v Liberci jste dvě jarní vystoupení svého týmu hodnotil na tiskovce slovem „katastrofa". Proč?

Získali jsme jediný bod po bezbrankové remíze se Slavií. Ale zklamání cítím spíš v tom, jaký je náš herní projev. Prostě stagnuje. Jsme ve složité situaci, protože nedáváme góly. Koukal dal sice šest branek, ale je zraněný.

Reklama