Hlavní obsah

Radost ve fotbalové Příbrami a také u sázkařů

PŘÍBRAM

Spolu s fotbalisty Příbrami se z výhry nad Českými Budějovicemi ve 26. kole Gambrinus ligy radovali i sázkaři v celé republice. Zápas, před nímž se vedla řada spekulací, skončil vítězstvím Marily 1:0. Tedy výsledkem, který všichni očekávali.

Článek

Klasické i internetové sázkové kanceláře evidovaly zvýšený objem nasázených peněz na vítězství Příbrami, kurzy šly během týdne rapidně dolů. Spekulovalo se o tom, že si trenérští kolegové žijící na Hluboké v rámci dobrých sousedských vztahů pomohou. I proto, že Jihočeši už v podstatě o nic nehrají.

„Prostě žijeme v Čechách,“ snažil se zůstat nad věcí trenér Budějovic František Cipro. „Co můžete dělat, vždycky budou nějaké spekulace. Za týden hrajeme ve Zlíně. Když udělám změny v sestavě, zase se bude spekulovat. A mohl bych některé hráče šetřit před semifinále poháru, které je pro nás moc důležité,“ řekl Cipro. „Já budu řvát jako první,“ upozornil ho Kotrba. „No a v posledním kole máme doma Slavii, které taky může jít o všechno. A zase se bude spekulovat,“ uvedl Cipro.

26. kolo první fotbalové ligy:
AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko3:1
FC Tescoma Zlín - FC Baník Ostrava0:0
SK Kladno - FK Teplice0:2
FK Marila Příbram - SK Dynamo Č. Budějovice1:0
FK SIAD Most - SK Sigma Olomouc1:1
FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec0:1
FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno2:0
FK Jablonec 97 - SK Slavia7.5. 17:15

Kotrbovi však včera rozhodně situaci neusnadnil. Až na vykartovaného Poborského postavil to nejlepší, co měl k dispozici. „A to hrálo šest našich hráčů v karetním ohrožení a ještě se nám v průběhu zranil Horejš. Mohl jsem tam dát šest dorostenců, jenže to prostě nejde. Ti kluci se musí zapracovat postupně. A není pravda, že o nic nehrajeme. Pořád je rozdíl skončit šestý nebo desátý, vždyť jsou tam cílové prémie za umístění od sponzorů,“ uvedl Cipro.

I Kotrba zůstával v tomto směru v klidu. „Spekulace budou pořád, tomu se v Čechách neubráníte. V Budějovicích bývám na Dynamu dost často, ale rozhodně ne kvůli tomu, abych tam domlouval výsledky,“ přiznal příbramský trenér. „Nás to absolutně nechávalo v klidu. Český národ je totiž strašně domýšlivý,“ řekl kapitán domácích Rudolf Otepka.

Pařízek si těžko uvědomoval poslední výhru 

Příbram zůstává v tabulce předposlední, ale na čtrnáctý Zlín ztrácí už jen dva body a na Olomouc tři. „Doufám, že touhle výhrou spadne z hráčů to psychické závaží. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat,“ tvrdil Kotrba. Další klíčový zápas hraje Marila už ve středu v Olomouci. „Pořád je o co hrát, žijeme,“ říkal Otepka.

„Tohle jsou moc důležité body,“ věděl střelec jediné branky Emil Rilke. Byl to jeho první gól v příbramském dresu. „Jsem rád, že to tam spadlo. Já zrovna žádný hlavičkář nejsem,“ usmíval se útočník hostující z Teplic.

„Já už ani nevím, kdy jsme naposledy vyhráli,“ přiznal dobře naložený brankář Příbrami Oldřich Pařízek. I on věřil, že výhra tým do zbývajících čtyř ligových kol nastartuje. „K tomuhle vydřenému vítězství snad pár dalších bodů přidáme a záchrana se podaří. To je naše jediná motivace. Hlavně nesmíme prohrát teď v Olomouci,“ dodal jeden z nejzkušenějších příbramských fotbalistů.

Reklama

Související témata: