Hlavní obsah

Ústí - Slavia 1:1Slavia už poosmé nevyhrála, proti Ústí nepomohla ani přesilovka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Kisel (penalta) 0 : 1
68. Krbeček 1 : 1

TEPLICE

Fotbalisté pražské Slavie prodloužili šňůru bez ligového vítězství už na osm zápasů. Ve 12. kole jen remizovali v Teplicích s domácím Ústí nad Labem 1:1, přestože hráli skoro 40 minut proti oslabenému soupeři a kopali i penaltu. Tu sice proměnil ve vedoucí gól Kisel, domácí ale brzy vyrovnali a Slavii dokonce v závěru tlačili. Oba týmy mají shodně 11 bodů a jen lepší skóre drží Slavii nad pásmem sestupu.

Článek

Reprezentační přestávka zamíchala se sestavami obou týmů. Největší změnou pro Slavii byl ligový návrat Hlouška, který se v sestavě objevil poprvé od březnového zranění kolena, ústecká novinka zase spočívala v zařazení třetího útočníka, Jindráček ale hrál většinu času zatažený do zálohy. Ani jeden z nich ale nebyl v úvodu zápasu poslem fotbalové zábavy. Té totiž celkově na hřišti moc nebylo. Slavia se sice snažila kombinovat a dostat se do tlaku, ale domácí hráli v defenzivně pozorně i obětavě a co prošlo, to uhasil rychlými výběhy brankář Buček.

Podle první čtvrthodiny se mohlo zdát, že Slavia do záchranářských bojů přece jen nepatří a Ústí fotbalově převyšuje, jenže pak se role prohodily. Ústečané začali vyhrávat souboje ve středu hřiště, hru více než vyrovnali a začali se dostávat i do skutečných šancí. Ve 21. minutě propadl mezi obránci Doležalův centr z levé strany a Krbečkův skluz na malém vápně dělily od míče jen centimetry.

Parametry skutečné gólové šance pak měla narážečka Džubana s Krautem v 32. minutě, jenže druhý jmenovaný jí zakončil z bezprostřední blízkosti jen střelou do brankáře Zlámala. Kraut se před přestávkou mohl chytat za hlavu ještě jednou, to když k němu na zadní tyč prošel centr z rohu a míč už mířil do brány, jenže do cesty se připletl padající Trapp a za svá záda ho nepustil.

Poločasová přestávka Slavii hodně pomohla. Vymanila se z tlaku domácích a za pět minut se dočkala i první velké příležitosti. Na kolmici z hloubi pole si zaběhl Milan Černý a stihl přehodit i vybíhajícího Bučka, jenže míč ještě před brankovou čarou doběhl domácí Janů a odkopl ho do bezpečí.

Za dalších pět minut bylo pro domácí hůře. Nešlo o žádnou šanci Slavie, nýbrž o na pohled banální souboj uprostřed hřiště; Hora sebral odražený míč a po třech krocích se srazil s Janů. Pro ústeckého obránce to skončilo druhou žlutou kartou a vyloučením. Teprve proti deseti si Slavia dokázala získat územní převahu. Do vedení jí ale pomohl až další verdikt rozhodčího. Valenta v 65. minutě zahrál ve vápně rukou kousek od těla a nařízenou penaltu proměnil Kisel.

Ústí ovšem pocit křivdy paradoxně pomohl. Začalo bojovat ještě urputněji a už za dvě minuty se dočkalo vyrovnání. Zdánlivě ztracený míč ještě přinesl centr z levé strany, po němž se prosadil hlavou k tyči Krbeček. V rozháraném závěru, v němž fanoušci obou týmů nešetřili pyrotechnikou a dělobuchy, už další góly nepřišly, přestože šancí bylo dost a Ústečané dokonce dohrávali poslední minuty v náporu.

FK Ústí nad Labem - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 68. Krbeček - 66. Kisel z pen. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Tacina. ŽK: Krbeček, Janů, Valenta - Kisel, Hora, Koubský. ČK: 55. Janů (Ústí). Diváci: 4328.
Ústí n.L.: Buček - Hyčka, Džuban, Valenta, Janů - Doležal (63. Polák), Vrtělka, Volek (45. Martykán) - Jindráček - Krbeček, Kraut (77. Veverka). Trenér: Habanec.
Slavia: Zlámal - Janda (36. Trapp), Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Jarolím, Belaid (70. Vyhnal), M. Černý - Kisel, Hloušek (81. Koreš). Trenér: M. Petrouš.

Reklama

Související témata: