Hlavní obsah

Slavii nachytal Rakušan. Vrchol kariéry, jásá senzační hrdina

Praha

Nováček soutěže hrající v pražském azylu proti dosud suverénnímu obhájci titulu. Třetí ligové kolo nemělo jasnější zápas než duel fotbalistů Pardubic se Slavií. Předpoklady se ovšem nenaplnily. Mdlí sešívaní prohrávali a zachránili jen remízu 1:1. Senzačním hrdinou večera se stal autor úvodní branky Emil Tischler. Narodil se v Rakousku a má dvojí občanství.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Emil Tischler z Pardubic oslavuje gól Slavii.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý záložník se stává trumfem Pardubic. Minule se trefil proti Teplicím a Východočeši oslavili historicky první výhru v samostatné nejvyšší soutěži.

Gól Slavii, která inkasovala vůbec poprvé v sezoně, je však ještě slavnější.

„Myslím, že asi dosavadní vrchol kariéry. Samozřejmě i gól před dvěma týdny byl krásný, protože byl po takové době v první lize můj první za Pardubice, byl jsem taky hodně rád. Proti Slavii je to taky hodně pěkné," rozplývá se Emil Tischler.

Talentovaný halv píše zajímavý příběh. Narodil se v Rakousku a má dvojí občanství. Ještě v kategorii 15letých reprezentoval Rakousko, ale od sedmnácti let už obléká český dres.

Vyrostl v Austrii Vídeň, odkud v roce 2016 přestoupil do Slovácka, za které však v lize nenastoupil. V sezoně 2018/19 hostoval v Pardubicích a na východ Čech se vrátil letos v lednu. Skvěle čte hru, má cit pro nahrávku i obstojnou střelu.

Jdu sám na brankáře, zjistil

Brankáře Koláře připravil o neprůstřelnost ve stylu starých mazáků. Důrazným skluzem obral o míč stopera Hovorku a sólový únik chladnokrevně proměnil.

„Docela mě překvapilo, že jsem měl opravdu hodně času. Tak jsem se ohlížel kolem sebe a zjistil, že jdu sám na brankáře, že tam opravdu doběhnu," culí se Tischler.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emil Tischler z Pardubic.

„Říkal jsem si, jak můžu zakončit. Tak jsem zkusil naznačit na pravou stranu, vystřelil na levou a vyšlo to. Jsem strašně rád," libuje si.

Východočeši si o šokující bod řekli cílevědomým a promyšleným výkonem. Žádná náhoda.

„Pro nás velmi těžký zápas. Věděli jsme, že bude bolet, budeme muset hodně běhat. Slavia je teď nejsilnější soupeř v české lize, a tak bylo jasné, že do utkání musíme dát úplně všechno. Myslím, že se nám to docela dobře povedlo. Poctivým výkonem jsme si i zasloužili vybojovat bod," kvituje Tischler.

Reklama

Související témata: