Hlavní obsah

Slávistický hrdina Hloušek věnoval góly mámě a dědovi

Byl klíčovou postavou fotbalové bitvy v Edenu. Zatímco hostující Baník měl větší šance, ale našel jen jednoho střelce, Slavii spasil Adam Hloušek. Univerzál, jemuž se líbí v útoku, se postaral o oba úvodní góly svého týmu a tím také o klíčový obrat vyrovnaného duelu, který Pražané nakonec dovedli k vítězství 3:1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól Adama Hlouška (uprostřed).

Článek

Byl to váš nejlepší zápas?

Určitě, vůbec poprvé jsem dal dva góly v lize. Tohle byl navíc moc důležitý a těžký zápas, chtěli jsme uspět. Jsem hodně spokojený. První gól byl moc důležitý, do šatny, pak jsme se uklidnili.

Do prázdné branky už ani nešlo nedat...

Míč trošku skákal, ale soustředil jsem se, abych ho co nejlíp trefil. Strach jsem neměl a Naumovovi poděkoval, dal mi to jako na zlatém podnose.

Srazil vás trochu vedoucí gól Baníku?

Bylo to hodně těžké, ale projevila se velká síla mužstva, že jsme zápas dokázali otočit.

Utkání rozhodla vaše parádní rána po přímém kopu.

Vždycky jsem to kopal do zdi, technicky. Tentokrát jsme to zkusili vykulit a vyšlo to parádně, mám hroznou radost. Takový gól jsem ještě nedal.

Ještě však musíte poděkovat také čaroději Vaniakovi...

Určitě, Vaňousovi patří velký dík. To bylo neuvěřitelné, co on chytil. Také byl v těžké pozici, byl hodně kritizován. Ale teď znovu potvrdil, že je to vynikající gólman. V lize by to chytil málokdo.

Co výhra pro Slavii znamená?

Hrozně cenné tři body, teď to chce potvrdit je na Bohemce.

Máte nějaké oslavné rituály po gólech?

Mám vždycky velkou radost, je to spontánní. Ani pořádně nevím, co dělám...

Kdo má největší radost z vašich gólů?

Celá rodina, všichni jsou slávisti. Největší radost ale budou mít určitě mamka s dědou. Byli tady, ty góly patří jim. Budou mít příjemnou cestu domů.

Přišel jste jako velká letní posila a podzim vám vychází výborně.

Věřil jsem si, že se prosadím. Tvrdá práce zatím přináší ovoce a doufám, že to tak bude pokračovat dál. Snad mě trenér nechá v útoku, kde mi to vyhovuje.

Reklama