Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 1:0Slovácko zdolalo Olomouc a upevnilo si čtvrté místo v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Havlík 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 27. kole první ligy doma nad Olomoucí 1:0 brankou Marka Havlíka z 65. minuty. Tým z Uherského Hradiště bodoval v šestém utkání po sobě a upevnil si čtvrtou příčku v tabulce. Na pátý Baník, který hraje dnes večer na Spartě, má náskok šesti bodů. Hanáci prohráli po čtyřech zápasech a jsou sedmí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Slovácko, na jehož lavičce chyběl trenér Svědík kvůli trestu za čtyři žluté karty, začalo velkým náporem a během úvodních 11 minut mělo dvě šance na otevření skóre, nicméně hlavičky Reinberka a Jurečky se mezi tyče nevešly.

Velice aktivní reprezentant Jurečka protáhl hostujícího gólmana Macíka přízemní střelou v 16. minutě, teprve potom se k ohrožení soupeřovy branky dostali i hosté, když Zmrzlého střela šla těsně vedle. Byl to signál ke zvýšení útočné aktivity Sigmy, která ovládla střed pole, lépe kombinovala, ale mladého gólmana Borka, jenž nahradil zraněného Fryštáka, vážněji neohrozila.

Duel pevných a zkušených obran pokračoval i v úvodu druhé půle. Na obou stranách chyběla větší kreativita a nápady. Po hodině hry se do střelecké příležitosti dostal Růsek a první důležitý zásah si při prvoligové premiéře zapsal Borek.

Skóre vyrovnaného duelu otevřel po Reinberkově přihrávce v 65. minutě Havlík, který se v šestnáctce zbavil bránícího Greššáka a výstavní technickou střelou k tyči nedal Macíkovi šanci.

Zápas tak nabral větší grády. Olomouc posílila ofenzivu a hnala se za vyrovnáním. Domácí kontrovali rychlými brejky, po jednom z nich pálil Holzer těsně nad, Ciciliovou střelu zblokovala v poslední chvíli obrana Hanáků.

Závěr se odehrál na polovině Slovácka, které ale vedení bez větších potíží uhájilo a od Sigmy neinkasovalo v pátém ligovém utkání za sebou. Olomouc prohrála čtvrtý venkovní zápas z posledních pěti.

27. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 65. Havlík. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Matoušek - Černý (video). ŽK: Daníček, trenér Mucha (oba Slovácko). Diváci: 3649.
Slovácko: Fryšták (25. Borek) - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Holzer - Havlík, Daníček - Petržela (62. Tomič), Sadílek (88. Šimko), Jurečka - Šašinka (46. Cicilia). Trenér Mucha.
Olomouc: Macík - Chvátal (84. Vaněček), Hubník, Jemelka, Zmrzlý (78. Vepřek) - Breite, Greššák - Zahradníček (63. Zifčák), Daněk (63. Chytil), Navrátil - Růsek (78. Matoušek). Trenér: Jílek.

Reklama