Hlavní obsah

Sparta vyhořela v Boleslavi, Plzeň složila reparát v Hradci

Praha
Aktualizováno

Sparta nenašla v nedělním utkání 26. kola v Mladé Boleslavi odpověď na páteční vysokou výhru Liberce. Oslabena o vyloučeného Pamiče dvakrát inkasovala a prohrála 0:2. Liberec tak uniká v čele tabulky a je na nejlepší cestě k ligovému titulu. V dalším nedělním utkání složila mistrovská Plzeň reparát za poslední nepovedené vystoupení na Žižkově a v Hradci vyhrála 1:0.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Josef Hušbauer (vpravo) ze Sparty se raduje z rozhodujícího gólu v odvetě čtvrtfinále poháru České pošty proti Mladé Boleslavi.

Článek

Před týdnem Plzeň trestuhodně zaváhala na Žižkově, kde uhrála jen bezgólovou remízu, v Hradci už skórovala. Ale jen jednou, ve 40. minutě se trefil Limberský a vystřelil Západočechům tři body.

Teplice se omluvily divákům

Také Teplice si chtěly po domácí blamáži v pohárovém semifinále s Olomoucí napravit reputaci. V severočeském derby s Jabloncem napravovaly i poslední dva domácí ligové duely se Žižkovem a Českými Budějovicemi. Úspěšně. V dramatické přestřelce vyhráli Tepličtí 3:2.

Ve třetím odpoledním střetnutí nastoupila v pražském Edenu Slavia proti Slovácku. Cíl domácích byl jediný - vyhrát a s definitivní platností si pojistit ligovou záchranu. Jenže v 38. minutě se trefil hostující Kordula a domácí již nedokázali odpovědět.

Sparta myslela na výhru, ale klopýtla

Nejatraktivnější duel se hrál v Mladé Boleslavi, kam přijela Sparta za asistence televizních kamer. Konfrontace Koubkova týmu se Spartou byla o to pikantnější, že obě mužstva na sebe narazila v nedávném čtvrtfinále domácího poháru.

Dlouho vyrovnaný duel se zlomil po vyloučení Pamiče v 58. minutě. Deset minut poté se prosadil domácí Chramosta a v nastaveném čase pečetil výsledek Brunclík. Mladoboleslavští vyhráli 2:0 a jsou stále ve hře o pohárovou Evropu.

Fotbalová Gambrinus liga - 26. kolo
Pátek
Dukla - Ostrava 4:1
Liberec - Vikt. Žižkov 4:0
Sobota
Příbram - Č. Budějovice 1:2
Neděle
Hradec Králové - Plzeň 0:1on-line
Branka: 40. Limberský.
Teplice - Jablonec 3:2on-line
Branky: 24. Siva, 43. Vachoušek, 82. Jindráček - 25. Jablonský, 66. Jarolím.
Slavia - Slovácko 0:1on-line
Branka: 38. Kordula.
Ml. Boleslav - Sparta 2:0on-line
Branky: 68. Chramosta, 90.+1 Brunclík.
Pondělí
18:00 Olomouc - Bohemianson-line

Reklama