Hlavní obsah

V týdnu Ščasný teplické hráče varoval, s Hanáky si ho usmířili. Zatím jen na týden...

Teplice

Minimálně na týden si tepličtí fotbalisté trenéra usmířili. Nejenže uhráli v duelu s Olomoucí usilující o samé ligové výsluní remízu, ale hlavně bojovali a sáhli si až na dno sil. Samozřejmě že až v příštím ligovém duelu na ostravských Bazalech v konfrontaci s posledním Baníkem se ukáže, o jak opravdovou proměnu se jedná a jak vážně si Severočeši berou k srdci slova nového trenéra Zdeňka Ščasného.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Aleš Škerle z Olomouce odkopává míč před Aidinem Mahmutovičem z Teplic.

Článek

„Každý z hráčů ví, že si podzimními výkony píše svůj životopis sám," zůstává ve střehu zkušený kouč, který nedělní dělbu bodů s Hanáky bral jako úspěch. „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale proti fotbalovějšímu a hodně nepříjemnému soupeři je pro nás i remíza ziskem. Na olomouckých fotbalistech je patrné, že jsou už dlouhodobě k něčemu vedeni, že jsou delší dobu pohromadě a vědí, co hrát. Nenajdete v jejich řadách slabinu," kvitoval Ščasný, že se jeho svěřenci tentokrát daleko fotbalovějšímu protivníkovi postavili.

Po přestávce zabrali, to trenér cení

„Hlavně však tentokrát mé mužstvo pracovalo skutečně na doraz," ocenil jejich výkon a přístup k zápasu, který se pro ně nevyvíjel příznivě. Těsně před koncem poločasu totiž dostali gól do šatny a po změně stran museli manko dohánět.

Po premiérové výhře nad Jihlavou oceňoval Zdeněk Ščasný usilovnou práci svých hráčů také, neboť ve druhém poločase dokázali rovněž skóre otočit, jenže hned v dalším kole se dostavilo v Hradci Králové vystřízlivění.

„Přitom celý týden všichni tvrdě pracovali, takže mě nic nevarovalo. Jenže přišel zápas a málokdo byl ochoten makat, bojovat, podstupovat souboje. Chtěli jsme se prosadit jen fotbalem, což v Hradci prostě nejde, na to tam pohořela i jiná mužstva," přiznával Ščasný, že ho výkonem a hlavně přístupem hráči krajně nazlobili.

„Zvláště, když jsem pak ze všech stran slyšel, že se něco podobného nestalo poprvé," přiznal, že měl k mužstvu uprostřed týdne důraznou promluvu a některým fotbalistům přímo pohrozil, že se s nimi v zimě klidně rozloučí, pokud se jejich přístup nezmění.

„Už se v tom nemíním pitvat," nechtěl teplický kouč prozradit, jaké hromobití v kabině rozpoutal a na koho konkrétně ukázal.

I hráči si mezi sebou své řekli

„Zase až taková bouřka to nebyla. Nebyla ani zapotřebí, protože v situaci, v níž jsme, by asi ani nebyla příliš konstruktivní," mírnil Jakub Podaný fámy, které se po Teplicích šířily.

„I my mezi sebou si ovšem své řekli. Jsme v situaci, kdy budeme těžko získávat body jen naší kombinační hrou. Musíme makat, i když všichni nejsme jako Ljevakovič, který je ochoten během zápasu žrát i trávu, jen aby vyhrál. Ale sami víme, že teď už musíme jít do každého zápasu naplno," přiznával, že trenérova pravda platí a jestliže mají Teplice vybřednout z podzimní mizérie, pak jen fotbalem to nesvedou.

Proti Olomouci promluva trenéra i sezení samotných hráčů zabralo. Mahmutovič zachránil remízu a Teplice tak minimálně do pondělí, kdy České Budějovice dohrávají dvanácté kolo s Plzní, opustily sestupovou patnáctou příčku.

„Stejně jako proti Jihlavě si hráči sáhli až na dno sil, čehož si cením. Bod by pro nás měl představovat odrazový můstek, ale uvidíme, jak si povedou dál. Svou kvalitu mužstvo má, ale chybí nám body i sebevědomí, takže teď musíme hlavně tvrdě pracovat. Pak se i fotbal dostaví," má Ščasný jasno, kudy by měla dál směřovat teplická cesta.

„Pokud by ale mělo jít zase jen o proměnu dočasnou, budeme hledat příčinu. A když ji neodstraním, sáhnu ke krokům, které jsem v týdnu avizoval," naznačil, že usmíření v podobě remízy s Olomoucí je pro něho usmířením podmíněným.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články