Hlavní obsah

Ve všem jsme byli horší, uznal kanonýr Slovácka Došek po selhání v Teplicích

Teplice

Jen slova chvály se snášela na fotbalisty Slovácka poté, co nečekaně pronikli na třetí místo tabulky Synot ligy. V této pozici nastoupili v Teplicích, ale páteční zápas 9. kola vůbec nezvládli. Neprosadil se ani nejlepší ligový střelec současnosti a kapitán Moravanů Libor Došek. „Ve všem jsme byli horší,“ hleděl uznávaný kanonýr smutně do země po nevydařeném utkání.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Slovácka Libor Došek (na snímku) se v Teplicích střelecky neprosadil.

Článek
Fotogalerie

Nepropadl výš tým předčasnému uspokojení po předchozí výhře nad Duklou 5:1?

Každý si to musí zhodnotit sám. Byli jsme třetí, ale tomu, že budeme třeba honit Plzeň a Spartu, přece nikdo nevěří. Nemáme je ani na dohled. V Teplicích se to potvrdilo. O případném prvním místě, kam jsme se mohli dostat na jeden den, jsme se vůbec nebavili. Jde to mimo nás.

Výsledek 0:4 vyznívá nekompromisně v neprospěch Slovácka. Je to kruté?

Utkání se nám nepovedlo a ještě svým způsobem můžeme být rádi, že prohra byla jen o čtyři góly.

V Teplicích jste působil před svým příchodem do Slovácka. Jak jste viděl návrat na půdu bývalého klubu?

Už to nijak neprožívám. Hrál jsem i za jiná mužstva a prošel jsem skoro třetinou ligových klubů. Většinou se pozdravím s lidmi, které znám z té doby. Takže i v Teplicích to byl z tohoto pohledu normální zápas jen s tím, že se nám vůbec nepovedl.

V čem jste našel největší rozdíly mezi oběma soupeři?

Teplice byly lepší v pohybu, důrazu, bojovnosti, soubojích. Doma hrajeme dobře, dáváme góly, ale venku se neprosadíme. Soupeři chodí do brejků, které se nám těžko chytají. Všechna utkání byla výsledkově špatná. Až je to na zvážení.

Reklama

Související témata: