Hlavní obsah

Ve zlínské penaltové loterii brala vše Slavia

ZLÍN

Zlínu se znovu nepodařilo obrat o body pražskou Slavii, šanci však na to měl. V sobotním utkání si domácí vypracovali řadu brankových příležitostí, ale na rozdíl od hostí neproměnili penaltu, i proto Pražané odjížděli se třemi body.

Článek

Po vlažném úvodu, ve kterém vážněji zahrozil jen domácí Janíček, se po půlhodině začali více prosazovat hosté a to i díky chybám obrany Zlína. V 35. minutě připravil hezký moment domácí Červenka, ale jeho střelu přes hlavu Černý zlikvidoval. Hned na to se ujali vedení Pražané. Koloušek nastřelil míč přesně na nohu před brankou stojícího Pitáka, který se natlačil před Koubského a překonal gólmana Nováka.

Domácí  inkasovaná branka probudila a v závěru poločasu zatlačili hosty před branku. Lasota hlavou jen těsně minul Černého branku, o chvíli později měl podobnou šanci Švach.

Se stejnou vervou vstoupili domácí i do druhé půle a byli rozhodně lepším týmem, ale z několika šancí nic nevytěžili. Černý byl vždy pozorný. Nejprve lapil Janíčkovu střelu a pak při něm stálo štěstí, když Koubský z pěti metrů přestřelil branku.

V 68. minutě zahrál hostující Latka v šestnáctce rukou a Lasota si postavil míč na značku pokutového kopu. Bývalý hráč Slavie si vybral levou stranu branky, což učinil i Černý a střelu s přehledem kryl.

Přesto se Zlín vyrovnání dočkal, když Mucha našel ve vápně Janíčka a ten se mohl radovat z premiérového zásahu v nejvyšší soutěži.

Nerozhodný stav vydržel do 89. minuty, kdy Józsi trefil Janíčkovu ruku a rozhodčí Helebrant nekompromisně odpískal druhou penaltu. Zodpovědnost vzal na sebe nejstarší hráč hostů Kuka, který při střele nezaváhal a zajistil pražskému celku tři body.

Tescoma Zlín - Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky: 78. Janíček - 36. Piták, 89. Kuka z pen. Rozhodčí: Helebrant - Kašný, Wilczek. ŽK: Janíček - Milan Zachariáš, Piták. Diváci: 2653.
Zlín: Novák - Vidlička (63. Nehoda), Kroča, Koubský, Hubáček - Červenka, Švach, Lasota (85. Lička), Dobeš (90. Gomes) - Mucha, Janíček.
Slavia: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Milan Zachariáš - Piták, Bejbl, Koloušek (75. Lukeš), Józsi - Kuka, Fořt.
TABULKA

Reklama

Související témata: