Hlavní obsah

Večeřova pozice je stejná jako před sezónou, tvrdí prezident Zborojovky

Prezident fotbalistů brněnské Zbrojovky Karel Jarůšek v klubu strávil naprostou většinu hráčské, trenérské i funkcionářské kariéry. Prožil tu jak úspěchy, tak obobí, kdy se nedařilo. V první lize odehrál 233 zápasů, ve který vstřelil 51 branek, jeho největší úspěchem se stal zisk poháru se Zbrojovkou Brno v roce 1978. Nevydařený start svého mateřského klubu samozřejmě předsedovi představenstva FC Zbrojovka připomíná ta obodbí smutnější.

Foto: Čestmír Folk, Právo

Karel Jarůšek, předseda představenstva FC Zbrojovka Brno

Článek

Jak nesete nepovedený vstup brněnských fotbalistů do sezóny? Asi podobně jako naši fanoušci či kluboví partneři. Jsem z toho samozřejmě hodně smutný. Veškerá mizérie se podle mého názoru odvíjí od nevydařeného zápasu s Ústím ve druhém kole. Toto utkání kluci dokonale zpackali a od té doby se topíme v problémech. Mít tři body s nováčkem, dýchalo by se nám mnohem lépe.

Z šesti utkání máte jen tři body. Jak pevná je pozice kouče Večeři? Úplně stejně jako před sezónou. Karel Večeřa je velký trenérský odborník a my jsme skálopevně přesvědčeni, že z kluků postupně dokáže vyždímat veškeré jejich schopnosti. Rovněž hráči ho stoprocentně respektují.

Před týdnem už mužstvo naznačilo vítězstvím nad Mladou Boleslaví zlepšení. Byla pro vás následná třígólová porážka v Olomouci velkým zklamáním? Doufali jsme, že na úspěch s Boleslaví navážeme a z Hané si odvezeme aspoň bodík. Jenže se ukázalo, že Olomoučtí momentálně hrají ve výtečné formě a patří v současnosti mezi nejlepší tři týmy Gambrinus ligy. To musíme respektovat.

Věříte tedy v brzký obrat k lepšímu? Rozhodně. Nejen vítězství nad Boleslaví, ale už předchozí po herní stránce povedené střetnutí se Slavií signalizovaly nárůst formy. Jsem přesvědčen, že se co nejdřív odlepíme ze dna tabulky.

Kvůli tomu jste angažovali tři nové hráče a do branky se vrátil po skončení hostování v Nizozemsku Lejsal. Budou posilami? Pevně věříme, že nám výrazně pomohou. Vždyť Michálek, Hudec, Lejsal i Rýdel jsou výborní fotbalisté. Hudec by měl vytvořit s Trousilem, jehož zranění z Olomouce není naštěstí vážné, nesmírně kvalitní stoperskou dvojici. Navíc teď už můžeme počítat také s Dřížďalem a Doškem, kteří kvůli dlouhodobým zraněním dlouho absentovali. V blížící se reprezentační pauze možná přistoupíme ještě k jedné hráčské výměně.

Neděsí vás těžký los? Na něj se nesmíme ohlížet. Do každého zápasu teď musíme jít s cílem bodovat naplno. Bez ohledu na to, že třeba hned v pondělí hostíme Spartu.

Reklama

Související témata: