Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec jako jediný z lídrů vyhrál, proto už vede

PRAHA

Pár minut jim v posledním utkání podzimu na Slovácku chybělo, aby přezimovali v čele tabulky. Fotbalisté Jablonce se však dočkali hned v jarní premiéře Gambrinus ligy. Z lídrů tabulky dokázali v 17. kole jako jediní vyhrát, a tak se dostali do vedení hned na startu odvetné části. Teplice, Sparta i Ostrava remizovaly, takže se jim zezadu přiblížila Slavia.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu proti Bohemians 1905.

Článek

Posunuli se do čela tabulky, protože s klokany si doma hladce poradili. Výhra 3:0 je navíc pro fotbalisty Jablonce nejvyšším vítězstvím v sezóně. Až dosud měl tým kouč Komňackého na kontě devět výher o jediný gól...

„Průběžné první místo je příjemné a hezké, ale jedna vlaštovka jaro nedělá,“ mávl rukou spokojený kapitán týmu Petr Pavlík. „Posun do čela tabulky znamená hlavně to, že správkyně paní Kubelková nám udělá borůvkový koláč. Ona už tady rok a půl slibuje, že až konečně vyhrajeme o tři branky, že ho udělá. Tak doufám, že už rozmrazuje borůvky a že se asi v kabině pomějeme,“ zlehčoval změnu v tabulce Pavlík.

Sestava 17. kola podle Sport.cz
Senecký (Slavia) - Gross (Kladno), Trousil (Brno), Beneš (Kladno), Pamič (Sparta) - Grajciar (Slavia), Kovařík (Jablonec), Pavlík (Jablonec), Strnad (Kladno), Dobeš (Bohemians Praha) - Vošahlík (Jablonec).

Sparta místo útoku zažila šok

Do role hlavního favorita na titul se přes zimu posílením týmu pasovala Sparta. Hned v jarní premiéře ovšem zažila šok, doma jen remizovala s Příbramí. „Takhle se titul nevyhrává. Remíza znamená špatný start, teď budeme ztrátu zbytečně honit. Hned na začátek to není pozitivní hlavně pro psychiku,“ uvědomoval si navrátilec Libor Sionko.

„Remíza je samozřejmě ztrátou. Na druhou stranu nás čeká ještě třináct kol. Ale takhle ztrácet body, to je pro nás až příliš velký luxus,“ přiznával brankář Jaromír Blažek, který vzal na sebe hrubku, kterou vyprodukoval spolu s dalším novicem Erichem Brabcem.

Teplice si bodu z jihu váží

Vyhrát nedokázaly ani Teplice, remízy z Českých Budějovic si ovšem cení. „Vzhledem k situaci, v jaké domácí jsou, jsme očekávali těžké utkání. A to se potvrdilo. Bodu si vážíme, myslím, že se z Českých Budějovic moc bodů vozit nebude. Chci věřit, že pro nás bude mít tato remíza v celkovém součtu velký význam,“ zhodnotil teplický trenér Jiří Plíšek.

Také Ostrava venku bodovala, ale v Plzni rovněž jen remizovala. Ani Baník si ovšem nestěžoval. „Určitou část zápasu jsme měli navrch, ale na začátku druhé půle nás Plzeň dostala pod tlak. Tam jsme měli obrovské problémy. Suma sumárum je výsledek zasloužený, protože na obou stranách byly tři čtyři gólové příležitosti,“ poukázal trenér Miroslav Koubek.

Zaváhání týmů z čela tabulky využila Slavia, která porazila střížkovskou Bohemku a ztrácí na Jablonec sedm bodů.

Reklama

Související témata: