Hlavní obsah

VIDEO: Olomouc duel s Libercem v klidu kontrolovala a zaslouženě vyhrála

OLOMOUC

Kouč olomoucké Sigmy Zdeněk Psotka sice postrádal z nejrůznějších důvodů řadu hráčů a tak třeba na post stopera musel postavit ligového debutanta ještě 16-ti letého Kalase, ale i tak jeho svěřenci byli jasně lepší a Liberec zdolali zcela zaslouženě 2:0.

Článek

„Chtěli jsme tři body a odčinit tak poslední neúspěchy. Naše hra ale nebyla tak kvalitní, jako obvykle. Výsledek mě ovšem nesmírně těší, neboť s Libercem už je to šestá výhra z posledních sedmi vzájemných utkání. Mrzí mě však, že místo třetího gólu jsme se v koncovce trápili a nechali naši obranu pracovat až do konce. Líto je mi i diváků, že si nemohli ještě jednou zakřičet gól,“ tvrdil olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Hanáci se od začátku usadili na polovině Liberce a hýřili aktivitou. Před šestnáctkou však byli dlouho bezzubí, když ve finální fázi jim chyběl klid a někdy i kloudná myšlenka. Až v 16. minutě po rychlé akci zprava zacentroval Petr a na malém vápně zcela volný Hubník neměl problém poslat míč hlavou za Hauzrova záda. O chvíli později chytrou technickou střelou z 25 metrů jen těsně minul libereckou bránu Hořava.

Severočeši se poprvé osmělili ve 25. minutě, když se do šance protlačil Nezmar, ale jeho nedůraznou střelu z šesti metrů Blaha v pohodě kryl. Iniciativnější byli hosté i v dalších minutách a ve 35. minutě byli blízko vyrovnání. Dělovku Papouška však nejprve bravurně olomoucký gólman kryl, následnou dorážku Keriče odrazil Kalas, ale jen před Nezmara a jeho ránu tělem zastavil na brankové čáře zase Heidenreich.

Tři minuty před přestávkou za trestuhodné promarnění šancí Liberec stihl trest. Faul Lišky na Petra v šestnáctce sice sudí Adámek nechal nejprve bez povšimnutí, ale na základě signalizace asistenta penaltu nakonec přece jen zapískal a Ordoš se nemýlil.

Hned na začátku druhé půle však i on na sebe upozornil mimořádným nedůrazem, když Petrovi perfektní přihrávku školácky poslal z bezprostřední blízkosti tak slabě, že Dejmek míč ještě stačil z brány v poslední chvíli vykopnout. Sigma však na to na rozdíl od hostů nedoplatila. Ti pak sice několikrát bránu domácích ohrozili, ale střely, které šly mezi tyče, Blaha spolehlivě pochytal. A protože i Hanáci byli v koncovce jaloví, skóre se už neměnilo.

„Pro nás je porážka o dva góly krutá. V úvodu jsme sice ztráceli míče ve středu pole a tím umožnili domácím rychlé protiútoky a dělali i individuální chyby, což vyústilo v první gól, ale pak jsme se zvedli a i když nás srazila nešťastná penalta, snažili jsme se po přestávce dát kontaktní gól a zápas ještě zdramatizovat. Šance jsme měli, ale na Sigmu nemáme štěstí,“ uvedl liberecký asistent Petr Myslivec, který zastoupil nemocného kouče Josefa Petříka.

SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 2:0 (2:0)
Branky: 17. Hubník, 43. Ordoš z pen. Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Jiřík. ŽK: Liška (Liberec). Diváci: 3013.
Olomouc: Blaha - Rossi, Škerle, Kalas, Heidenreich (85. Onofrej) - Kaščák, Hořava - Petr (72. Bajer), Ordoš, Hubník (62. Navrátil) - Šultes. Trenér: Psotka.
Liberec: Hauzr - Zeman, Holeňák (79. Rehák), Dejmek, Liška - Dočkal, Vácha, Gecov (56. Vojta), Papoušek (82. Bosančič) - Nezmar, Kerič. Trenér: Myslivec.

Reklama

Související témata: