Hlavní obsah

Vrba na Čeferinově hřišti vystřídal Manchester United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní travnaté hřiště, slunečno, jen kdyby tak nefoukalo. Fotbalisté Zlína i Liberce pilně trénují před úterním startem Tipsport Malta Cupu. Tréninkovou plochu národního stadionu Ta Qali ve Vallettě předloni slavnostně otevřel Aleksander Čeferin, předseda UEFA. A před českými ligovými týmy se po ní třeba ještě minulý týden proháněly ženy Manchesteru United. „Je vidět, že i Manchester United si dokáže najít správné plochy,“ směje se Pavel Vrba, nový trenér zlínských Ševců.

Trenér Pavel Vrba o přípravě Zlína na MaltěVideo: Tipsport

 
Článek
Fotogalerie

Valletta (od našeho zpravodaje) - Silný vítr by měl podle předpovědi v dalších dnech utichat. Na začátku maltského soustředění jsou jeho poryvy nárazově až v rychlosti 50-60 kilometrů za hodinu, což fotbalistům komplikuje život. Liberec, Zlín, Trnava a Trenčín nicméně jedou vedle sebe v prostorném tréninkovém areálu stadionu Ta Qali naplno.

„Zatím nemrzne... Ba ne, když se podíváte na hřiště, jsou tady ideální podmínky, jaké u nás momentálně nemáte šanci získat. Ale protože jsme na ostrově, tak tady fouká vždycky, stejně jako třeba na Kypru," nedělá si vrásky zkušený Pavel Vrba, bývalý trenér české reprezentace.

Vichr je nicméně během úterý pořádný, takže někteří členové realizačních týmů vzali zavděk i zimními kulichy.

Asistent Petr Jiráček na tréninku fotbalistů Zlína na MaltěVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

„Takový vítr je naprosto šílený," prská za gólmany Hugo Jan Bačkovský, posila Slovanu na hostování s opcí ze Sparty.

„Silný vítr nám zatím trénink trochu komplikuje, hlavně při delších centrech. Ale pořád lepší než zůstat doma na umělce," líčí zkušený zlínský obránce Martin Fillo.

Den před začátkem turnaje byl o trénink zúčastněných mužstev slušný zájem médií. „To jste si spletli mančaft, ne? Tady trénuje Zlín," smál se dobře naložený Pavel Vrba.

Ševce převzal s jasným cílem, zachránit je v první lize. „Dobře! Zaber, vyjeď a dej!" řídil co chvíli hráče a bylo znát, že je zase ve svém živlu.

„Na trenérovi je vidět, že má svou vizi. Jinde byl úspěšný. Musíme mu věřit a jít za ním," uvědomuje si obránce Michal Jeřábek, první zlínská posila z Michalovců.

Fotbalisté Zlína trénují na MaltěVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Předposlední tým české ligy však potřebuje posilu hlavně do útoku.

„Na posílení se pracuje. Doufám, že za námi sem ještě na druhý, třetí zápas aspoň jeden další hráč dorazí," věří Vrba.

Liberec v úterý nastoupí proti rakouskému Tirolu, Zlín si zahraje s Trnavou.

Reklama

Související témata: