Hlavní obsah

Brno - Žižkov 0:2Zachraňující se Žižkov vyhrál nečekaně v Brně 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Naumov 0 : 1
86. Kalod 0 : 2

BRNO

Fotbalisté Viktorie Žižkov v neděli zvítězili nečekaně v Brně 2:0 a vykřesali naději na záchranu. O výsledku rozhodla přesnější koncovka hostů po změně stran, kdy vstřelili branky v 50. minutě Naumov a čtyři minuty před koncem Kalod. Žižkov vyhrál na hřišti soupeře poprvé od loňského dubna, kdy senzačně obral o body Slavii.

Článek

Hodně fotbalové nudy nabídl úvodní poločas, který postrádal na obou stranách přímou střelu na branku. Hra ve středu hřiště končila po dvou až třech přihrávkách na kopačkách soupeře. Brňané sice měli územní převahu, ale útočníci Heinz a Došek nedostali od spoluhráčů kloudnější přihrávku a individuálně se přes pozorně hrající stopery Pilaře s Gabrielem neprosadili.

Ani Žižkov neoplýval útočnou aktivitou. Do přestávky stály za zaznamenání pouze dvě šance. První měl Žižkov, když ve 35. minutě brankář Lejsal vyboxoval centrovaný míč jen před Hušbauera, jeho oblouček ale skončil na horní síti brněnské branky. Na druhé straně čtyři minuty před přestávkou po Šuralově centru hlavičkoval Heinz pouze do obránce Gabriela.

Po změně stran vyšel Žižkovu první rychlý protiútok, který po levé straně založil Koukal. Na jeho kolmou přihrávku za obránce Smutného si zaspurtoval Švancara a našel na opačné straně nabíhajícího Naumova. Pro něj už nebylo problémem střelou pod břevno překonat bezmocného Lejsala.

Trenér Brňanů Beránek se pokusil po obdržené brance posílit útočnou řadu zařazením Pospěcha místo defenzivního záložníka Marečka. Ani tento tah ale trápící se domácí fotbalisty nepozvedl. Nepřesně kombinovali, hráli křečovitě, bez nápadu, kterým by přelstili pozornou defenzívu soupeře.

Žižkov ovládl střed hřiště a hrozil častými protiútoky. Potlesk na otevřené scéně sklidil dvacet minut před koncem střídající brněnský odchovanec Švancara. Ani v závěru se Brňané nevzchopili. Naopak čtyři minuty před koncem přeskočil útočník Kalod domácí obránce i brankáře Lejsala a hlavičkou pojistil vítězství Žižkova.

1. FC Brno - Viktoria Žižkov 0:2 (0:0)
Branky: 50. Naumov, 86. Kalod. Rozhodčí: Adam - Teuber, Štěrba. ŽK: Střeštík, Pospěch, Smutný - Stracený, Straka. Diváci: 2950.
Brno: Lejsal - Smutný, Dvorník, Živný, Čoupek (69. Szegedi)- Šural, Kalivoda, Mareček (57. Pospěch), Schneider (46. Střeštík) - Došek, Heinz. Trenér: Beránek.
Žižkov: Bartalský - Hruška, Pilař, Gabriel, Xavier (42. Koukal) - Vaculík, Sabou, Hušbauer - Stracený (64. Kalod) - Naumov, Švancara (71. Straka). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: