Hlavní obsah

Zlín očekává vrchol už v sobotu

ZLÍN

S odlišnými cíli proti loňsku vstoupí zlínští fotbalisté do jarní části nejvyšší soutěže. Před rokem klub strašily záchranářské starosti, po slibném aktuálním sedmém místě po podzimu se teď šéfové Tescomy netají přáním útočit na páté místo v tabulce.

Článek

„Chceme udržet minimálně sedmé místo v tabulce a perspektivně jít ještě výš. Momentálně máme kvalitní hráčský kádr a postaráno je i o budoucnost. Vždyť v juniorských výběrech od 16 do 19 let má náš klub celkem 12 hráčů,“ pochlubil se generální manažer klubu Ladislav Valášek.

Zlín na rozdíl od většiny prvoligových týmů dal přednost zimní přípravě v domácích podmínkách. Hoftych nechtěl chystat mužstvo na kvalitních terénech, protože jej v prvních čtyřech jarních kolech čekají utkání na nevyhřívaných trávnících. „Proto bylo z mého pohledu lepší si zvyknout na podmínky, které nás budou nyní v lize čekat,“ vysvětlil trenér.

„Za největší klad přípravy považuji to, že se nám nikdo nezranil a do ligových odvet můžeme nastoupit s kompletním hráčským kádrem,“ upřesnil Hoftych.

Týmu by měly pomoci i dvě nové posily z Brna, středopolař Musil a útočník Pacanda. Zlín ovšem opustili z hráčů základního kádru bek Vidlička, který přestoupil do Teplic, a tvořivý záložník Opiela, jenž posílil Boleslav.

„Herní vrchol nás čeká hned v úvodu jara, kdy v sobotu hostíme Spartu. O sestavě mám na 90 procent jasno a z nových tváří počítám do základu s Pacandou a Musilem, kteří by měli být posilami,“ uvedl Hoftych.

Reklama

Související témata: