Hlavní obsah

ČMFS: Známky sudích budou opět veřejné

PRAHA

Známky fotbalových rozhodčích, které dostávají od delegátů, budou opět zveřejňovány. Tuto povinnost uložil výkonný výbor ČMFS komisi rozhodčích a delegátů na svém pondělním zasedání, a to od 7. kola.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Známky, které udělují delegáti rozhodčím za výkony v ligových zápasech, budou od 7. kola opět zveřejňovány. (ilustrační foto)

Článek

"Diskuse na toto téma byla živá, ale jasně převážilo rozhodnutí známky zveřejňovat. Rozhodčí jsou součástí fotbalu jako hráči, trenéři či funkcionáři, kteří jsou podrobováni často tvrdé kritice. Veřejnost má proto právo znát jejich hodnocení. To, že něco takového není v UEFA zvykem, pro nás není zavazující. My ještě nejsme tak daleko, abychom si to mohli dovolit," vysvětlil důvod tohoto nečekaného rozhodnutí předseda ČMFS Jan Obst.

Potvrzena kandidatura na finálový turnaj ME '21'

Na jednání bylo schváleno potvrzení kandidatury Česka na pořádání finálového turnaje ME "21" v roce 2004. "Podmínkou je samozřejmě naše účast v tomto turnaji. Nyní musíme zpracovat detailně body kandidatury. Jako lokalita byla vybrána jižní Morava, kde jsou vyhovující stadióny Uherské Hradiště, Zlín, Brno, Drnovice, Olomouc," uvedl generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

V otázce projektu Stadióny 2003 výkonný výbor konstatoval, že kromě Blšan, kde se nic nehnulo, pokročily práce na stadiónech v Uherském Hradišti, Zlíně, Českých Budějovicích, Jablonci a na Žižkově. Ustavena byla legislativní rada svazu v čele s J. Kubíčkem, jejímiž členy jsou renomovaní právníci Károlyi, Bernard, Doležal, Daněk a Volný, která bude dbát na úroveň normotvorné práce svazu.

Reklama