Hlavní obsah

Poražené Němce vítalo sto tisíc fanoušků jako hrdiny

BERLÍN

Ačkoli němečtí fotbalisté prohráli v neděli ve finále mistrovství Evropy 0:1 se Španělskem, doma byli uvítáni jako hrdinové. Po jejich příletu do Berlína je přišlo do ulic metropole pozdravit odhadem sto tisíc fanoušků, i když i mezi hráči stále ještě mírně převládalo zklamání z několik hodin staré porážky.

Článek

Zhruba hodinové přivítání fotbalistů se odehrálo před slavnou Braniborskou bránou a v krátkých rozhovorech se dostalo na všechny hráče třiadvacetičlenného výběru trenéra Joachima Löwa. Největší pozornost byla upřena na kapitána Michaela Ballacka, jenž nastoupil do finále navzdory zranění a už pojedenácté ve své kariéře přišel těsně pod vrcholem o zisk velké trofeje.

"Je to obrovské zklamání, když už jsme došli tak daleko. Tolik týdnů tvrdé práce včetně kvalifikace, pak se dostanete do finále a v něm prohrajete. Je to hořké," řekl Ballack fanouškům během akce, kterou přímým přenosem vysílala televize.

Někteří fanoušci už ale hodili nedělní porážku za hlavu a koukali se směrem dopředu: ke světovému šampionátu, jenž se koná za dva roky. "A přesto: Díky, uvidíme v roce 2010," zněl text jednoho z plakátů, jenž rezonoval i s přáním kouče Löwa. "Zvládneme kvalifikaci a pokud na šampionátu narazíme na Španěly, tak je porazíme," slíbil odvetu trenér, jenž převzal národní tým před dvěma lety po Jürgenu Klinsmannovi, kterému dělal asistenta.

Reklama

Související témata: