Hlavní obsah

Reprezentace trénovala poprvé uzavřeně, chtěla mít klid

SEEFELD

První trénink s vyloučením veřejnosti připravil pro své svěřence v rakouském Seefeldu trenér Karel Brückner. Čeští fotbalisté si v místním sportovním areálu procvičovali kombinace pro sobotní start mistrovství Evropy, které zahájí duelem v Basileji proti Švýcarsku. Tréninkové hřiště je obehnané plotem se zeleným plátnem, speciální opatření k ochraně soukromí realizační tým nepřichystal.

Článek

Středeční počasí je opět chladné, navíc od rána s přestávkami prší. To už si tolik nepochvaluje trenér Brückner, který po jarní operaci preferuje vyšší teploty.

„Chceme jen mít klid na práci, nic mimořádného naplánujeme. V místních podmínkách stejně maximální utajení zařídit nejde,“ řekl Sport.cz tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Areál je v údolí pod skokanskými můstky, od nichž lze na dění na trávníku bez problémů sledovat. I proto vedení reprezentace rozhodlo, že čtvrteční trénink bude v úvodu pro média otevřený.

"Nemá smysl tu lézt po stráních," řekl novinářům v úterý i asistent trenéra Petr Rada. Fotbalisté dorazili z nedalekého hotelu Dorint po půl jedenácté, prošli z autobusu kolem hřiště a po přezutí zahájili trénink. Po něm několik hráčů zamířilo na setkání s novináři, ostatní odjeli do hotelu. Menší zdravotní komplikace mají Ujfaluši, jehož trápí natažený břišní úpon, a Pospěch. "Ten zůstal na hotelu, protože je nachlazený," řekl Sport.cz Tuček. Odpoledne mají fotbalisté volno, někteří si zahráli golf na místním devítijamkovém hřišti.

Místní obyvatelé mohli české reprezentanty sledovat v úterý, kdy národní tým absolvoval otevřený trénink. V pátek se tým přesouvá do Basileje k úvodnímu duelu skupiny A proti Švýcarsku.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články