Hlavní obsah

Bod s Angličany má cenu zlata! Klepeme na dveře osmifinále, jásají na Slovensku

Bratislava

Slovenští fotbalisté ve svém posledním vystoupení v základní skupině na mistrovství Evropy díky pondělní remíze 0:0 s Anglií získali mimořádně důležitý bod. Ten jim může zajistit historický postup do vyřazovacích bojů, uvedla slovenská média.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Anglický bek Ryan Bertrand (vpravo) v ostrém souboji s Róbertem Makem.

Článek
Fotogalerie

"Gratulace hráčům. Když ne zcela za výkon, který dokonalý nebyl, tak za snahu jim patří absolutorium. Remizovat s tak nabitým výběrem Premier League je velká věc. Cenný bod, který získali, přitom dělá z postupu z třetího místa téměř jistotu," napsal list Sme.

Slovensko už teď připraví o postup jen velká smůla, jelikož by v dalších skupinách museli outsideři obrat o body favority.

Podle deníku je remíza s výběrem Anglie jedním z největších úspěchů slovenského fotbalu. List však zároveň dodal, že v případě postupu do osmifinále čeká Slováky patrně  nezvládnutelný soupeř, zřejmě Německo nebo Španělsko.

"Obrovská bojovnost našich fotbalistů: S Anglií jsme uhráli senzační remízu!" uvedl na svém webu nejčtenější slovenský list Nový čas. "Oba týmy měly svým způsobem zápas pod kontrolou. Angličané dominovali, gól ovšem nedali. My jsme přišli s úmyslem neprohrát a neprohráli jsme. Remíza s Anglií má vždy velkou cenu," napsal Denník N. Připomněl, že Slováci nekopali žádný roh a ani jednou nebezpečně nevystřelili na branku.

"Bod s Angličany za cenu zlata. Slováci již klepou na dveře osmifinále," uvedl portál listu Plus jeden deň. Dodal, že slovenští fotbalisté v utkání odolali ohromnému tlaku anglického týmu.

Postoupí slovenští fotbalisté ze skupiny B do osmifinále?
Ano
82,8 %
Ne
17,2 %
Celkem hlasovalo 9208 čtenářů.

Reklama

Související témata: