Hlavní obsah

Viktoria letí do Říma pro poslední naději. Džeko nemá s českými mistry slitování

Řím

Jen vítězství nad AS Řím na Stadio Olimpiko ve čtvrtečním duelu oživí reálné naděje Viktorie Plzeň na postup ze skupiny E Evropské ligy. Pokud se snaha o senzační výhru nepodaří, musí Západočeši doufat, že v souběžně hraném duelu (od 21:05) Austria Vídeň doma remizuje s Astrou Giurgiu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují vítězství.

Článek

„Naše situace je hodně složitá. Poztráceli jsme zbytečně spoustu bodů. Tři remízy jsou málo. Přesto se pokusíme vyhrát na trávníku favorita skupiny. Skončit ve skupině poslední, to by byla ostuda," konstatoval kouč Roman Pivarník.

„Nemáme situaci ve svých rukou, ale jsme zvyklí bojovat až do konce, dokud naděje žije. Čeká nás velmi těžký soupeř s dobrou obranou i ofenzívou. Řím má ve svém středu výborné hráče, je jasným favoritem. To může být naše výhoda," soudí kapitán týmu Roman Hubník. S týmem míří do Říma i David Limberský, který by měl být v utkání k dispozici. Kvůli chřipce naopak chybí Radim Řezník.

Džeko chce pojistku

Kouč AS Řím Luciano Spalletti nehodlá nic podcenit. „Plzeň je poslední v tabulce, ale sami jsme se přesvědčili, jak dokáže být nebezpečná. Na zápas jsme dobře připravení, věřím, že dokážeme udělat poslední důležitý krok k postupu," uvedl zkušený stratég z římské lavičky. AS Řím má na kontě osm bodů, o dva víc, než druhá Austria Vídeň, na jejímž hřišti Římané vyhráli v minulém kole.

Oba góly dal Austrii Edin Džeko, bývalý hráč Teplic. S hosty, z nichž některé ještě pamatuje z české nejvyšší soutěže, si může popovídat česky, naši mateřštinu stále dobře ovládá. Šetřit je ale nebude. „Chci dávat góly a v tomto ohledu nemám slitování. Pro nás je důležité uhrát postup už v tomto utkání, abychom měli klid pro Serii A," zdůraznil.

Podle předpovědi by mělo být v Římě ve čtvrtek přes den dvacet stupňů Celsia, večer zhruba o deset méně. Viktoriánům, které přijede povzbudit několik set fanoušků, ale bude zřejmě pořádně horko.

Reklama

Související témata: