Hlavní obsah

AC Milán nabídl za Ronalda Realu Madrid 22 miliónů eur

MILÁN/MADRID

O tři milióny eur se prý zatím rozcházejí představy zástupců AC Milán a Realu Madrid o výši odstupného, za které by brazilský útočník Ronaldo měl posílit italský velkoklub. Místopředseda AC Adriano Galliani podle španělského listu Marca nabídl ve středu večer v Madridu za trojnásobného nejlepšího hráče světa 22 miliónů eur.

Článek

Galliani se sešel se sportovním ředitelem Realu Ariedem Braidou před přátelským zápasem Realu s Anderlechtem na stadionu San Bernabeu, v němž zazářila nová posila domácích Ruud van Nistelrooij. Bývalý kanonýr Manchesteru United rozhodl brankami ve 21. a 33. minutě o výhře 2:1 a vysloužil si chválu španělského tisku, podle kterého se tím ještě zvýšila pravděpodobnost Ronaldova odchodu.

Van Nistelrooij překonal dvakrát belgického gólmana Schollena, ve druhém poločase nastoupil do branky Anderlechtu Daniel Zítka a neinkasoval. Brazilský střelec ve středu nehrál, protože se zotavuje po operaci nohy, a zřejmě bude chybět i v neděli v úvodním ligovém zápase s Villarrealem.

Kaká není na prodej

Podle šéfa Realu Ramóna Calderóna není vyřešení Ronaldovy budoucnosti otázkou hodin. "Za jeden večer to hotové nebude. Chci s ním nejprve promluvit, abych zjistil jeho názor. V zásadě by rád zůstal," řekl Calderón televizní stanici Cuatro.

Real by nejraději jako součást transakce získal Ronaldova krajana Kaká, Milánští však jeho odchod vylučují. "Kaká není na prodej," řekl Galliani těsně před cestou do Madridu.

Ronaldo, kterému bude koncem září 30 let, má v Realu smlouvu ještě na dva roky. V Miláně už působil pět let v konkurenčním Interu, než v roce 2002 odešel do "Bílého baletu".

Reklama

Související témata: