Hlavní obsah

Bombový alarm v Madridu prý pomůže olympijské kandidatuře

MADRID

Anonymní výhružka bombovým útokem, která předčasně ukončila nedělní ligový zápas mezi Realem Madrid a San Sebastianem, prý může pomoci kandidatuře Madridu v boji o pořádání olympijských her v roce 2012. Podle zástupců přípravného výboru dokázali Španělé rychlou a bezproblémovou evakuací 70000 diváků, že jsou schopni zvládnout i obtížnou bezpečnostní situaci.

Článek

Utkání bylo v 87. minutě za stavu 1:1 předčasně ukončeno, protože anonym do redakce baskického deníku Gara zavolal, že na stadiónu krátce po zápase vybuchne bomba. Stánek Santiaga Bernabeua byl okamžitě vyklizen a policisté při podrobné prohlídce zjistili, že poplach byl planý. Zbývající minuty zápasu fotbalisté dohrají 5. ledna.

Státní sekretář pro sport Jaime Lissavetzky se nebojí, že olympijské kandidatuře Madridu tato událost uškodí. "Jestli ji to nějak ovlivní, tak jenom pozitivně, protože se ukázalo, že město je schopné se vyrovnat s nebezpečnými situacemi," řekl sportovnímu deníku Marca.

S jeho slovy souhlasí šéf olympijské kandidatury Feliciano Mayoral. "Veřejnost tváří v tvář nebezpečné situaci ukázala velkou zralost. V nepříznivých podmínkách jsme vyrostli. Může se to stát v jakémkoliv městě a bylo by malicherné, kdyby to někdo chtěl použít proti Madridu," prohlásil.

Kromě Madridu mezi pětici finalistů ucházejících se o letní olympijské hry v roce 2012 postoupily také Londýn, Paříž, Moskva a New York. Pořadatele Mezinárodní olympijský výbor zvolí v červenci příštího roku v Singapuru.

Reklama

Související témata: