Hlavní obsah

Čech bude v Chelsea zahřívat lavičku

LONDÝN

Angažmá brankáře Petra Čecha v londýnské Chelsea začne nejspíš zahříváním lavičky. Vyplývá to alespoň z prohlášení kouče slavného celku Claudia Ranieriho pro klubový televizní kanál, podle nějž bude i v příští sezóně jedničkou dosavadní první gólman Carlo Cuducini.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Chelsea si zajistila Čecha z francouzského Rennes za třináct miliónů eur s tím, že přestup se fakticky uskuteční až po mistrovství Evropy. Sám Čech si pochvaloval, že s ním v Londýně počítají jako s brankářskou jedničkou. Ranieri však teď v rozhovoru pro klubový televizní kanál prohlásil, že prvním gólmanem zůstane jeho krajan Carlo Cudicini.

Ten už v zimě dal najevo, že nehodlá svou pozici uvolnit bez boje. S Chelsea má smlouvu do roku 2008, hodlá ji dodržet a bojovat o místo v sestavě. "Carlo může zůstat v klidu. Má naši velkou důvěru. Petr bude připravený hrát, ale Carlo je samozřejmě jedničkou," pokusil se italského brankáře uklidnit Ranieri.

Cudiciniho nástupce

Prohlásil, že Čecha bere jako budoucího Cudiciniho nástupce. Italskému brankáři je třicet let, plzeňskému odchovanci o devět let méně. "Petr je jedním z nejlepších mladých gólmanů. A já musím mít jistotu, že v Chelsea bude mít kdo chytat po Carlově éře," zdůvodnil Ranieri pro Chelsea TV jeden z největších nákupů lednového přestupního termínu.

Zatím však není vůbec jisté, že svou vizi stihne realizovat. Podle některých zpráv ho má totiž v létě na Stamford Bridge nahradit Švéd Sven-Göran Eriksson. A právě současný kouč anglické reprezentace si prý pro příští sezóny vybral do branky Čecha.

Oba brankáři jsou momentálně mimo hru kvůli zranění ruky. Branku Chelsea hájí skotský veterán Neill Sullivan.

Reklama

Související témata: